KezdőlapWRCLatvala elismerte: egy vb címre már nincs esélye a Toyotának

Latvala elismerte: egy vb címre már nincs esélye a Toyotának

-

Jari-Matti Latvala a Chile Rallyn Sébastien Ogier kiesése után már tudta, az egyéni vb címre már nem marad esélye egy toyotás versenyzőnek sem. 

A Chile Rally előtt, ha nagyon kicsi is, de némi esélye még volt Sébastien Ogier-nak az egyéni vb címre, azonban a dél-amerikai versenyen előbb defekt, majd a második napon felfüggesztéstörés miatt ez a kis esély is elveszett. 

Összességében azonban a Toyota a gyártók bajnokságában megfelezte a verseny előtti hátrányát, így a folytatásban még ezért a címért fog a japán gyártó harcolni. 

“Sebastien Ogier kiesésével nagyon lecsökkentek az esélyek az egyéni vb címre, ezért most inkább a gyártók bajnokságára kell koncentrálnunk – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – A következő két verseny továbbra is nehéznek ígérkezik annak ellenére, hogy aszfaltosak, mert az időjárás kiszámíthatatlan lesz. Ha esni fog, a pályák minkét versenyen igen sarasak lehetnek. Számunkra a legfontosabb az lesz, hogy versenyzőink az úton tudjanak maradni, miközben még gyorsan is vezetnek.” 

A Chile Rally után Thierry Neuville 29 pont előnnyel vezeti az egyéni világbajnokságot csapattársa, Ott Tanak előtt, míg Ogier hátránya 41 pont. 

A gyártók bajnokságában azonban a Toyota 17 pontra csökkentette hátrányát a Hyundai mögött. 

Tavaly a Közép-Európa Rallyn és a Japán Ralllyn is esett, de az ázsiai futamon még havazás, majd később száraz időszak is előfordult.

Az egyéni világbajnok 2020 óta a Toyota csapatából került ki, míg a gyártói világbajnok 2021 óta mindig a japán csapat lett.

Friss