back to top
2024. október 12. 18:38

KezdőlapERCPaddon nagy csatában vezet a Szilézia Rallyn, Franceschi nehéz helyzetben négy szakasz...

Paddon nagy csatában vezet a Szilézia Rallyn, Franceschi nehéz helyzetben négy szakasz után

-

Hayden Paddon vezet négy gyorsasági után az ERC-szezonzáró Szilézia Rallyn, miközben legnagyobb riválisa, Mathieu Franceschi sok időt vesztett, miután nem jól lett autója beállítva. 

A Szilézia Rally első, pénteki esti szuperspeciálját Mikolaj Marczyk nyerte, azonban Hayden Paddon két szakaszgyőzelemmel kezdett szombat reggel, így a tavalyi Európa-bajnok összetettben is átvette a vezetést. 

Az új-zélandi versenyző legnagyobb riválisa szombat délelőtt Andrea Mabellini volt, aki a déli szervizelést csupán 1 másodperc hátránnyal végezheti Paddon mögött. 

A harmadik helyért Mikolaj Marczyk és Grzegorz Grzyb harcol, Marczyk a szombati első szakaszon kicsúszott, amivel vesztett pár másodpercet, így eleinte Grzyb állt jobban, azonban a folytatásban Marczyk volt a gyorsabb, így négy szakasz után ő foglalja el a harmadik helyet 1.3 másodperc előnnyel, azonban Simone Tempestini is csupán 1.6 másodperccel marad le a dobogóról. 

Mathieu Franceschi azonban nem igazán tud harcolni Padonnal az Eb címért, miután autója túl keményre lett állítva, így pedig nem elég magabiztos a francia versenyző a sok helyen csak egy autónyi széles aszfaltos utakon, ami miatt 36.2 másodperc hátrányba került Paddonnal szemben és a hatodik helyen áll. 

Nem jól indult Jon Armstrong mai napja sem, miután Fordja az első szombati szakaszon kissé erőtlen volt, így időt vesztett, azonban az ír versenyző megtudta oldani a problémát és a délelőtti utolsó szakaszon már a leggyorsabb tudott lenni annak ellenére, hogy a pálya végén lecsúszott az útról. 

Az egyéni Eb-címért folytatott csata jelenleg úgy tűnik, hogy eldőlt Paddon javára, azonban a nehéz szakaszokon bárki tud hibázni, egy hiba pedig megváltoztathatja az összképet. 

Délután ismét teljesíti a mezőny a mai szakaszokat, majd a nap a Szilézia Stadionban zárul. 

Eredmények

Friss