back to top
2024. október 16. 14:24

KezdőlapERCMabellini nyerte a Szilézia Rallyt, Paddon a második Eb-címét

Mabellini nyerte a Szilézia Rallyt, Paddon a második Eb-címét

-

Új ERC-futamgyőztest avattak a Szilézia Rally végén, miután Andrea Mabellini zárt az élen, míg Hayden Paddon számára a harmadik helyezés is elegendő volt második Európa-bajnoki címéhez.

A Szilézia Rally vasárnap délutáni szakaszait vizes körülmények között tartották azonban eső csak időnként zavarta a versenyzők dolgát, míg a Power Stage vizes talajon, de napsütésben került lebonyolításra.

Andrea Mabellini még a délelőtti utolsó szakaszon a verseny élére állt, helyét pedig meg is tudta őrizni, miután Hayden Paddon már csak a célba érésre koncentrált, ami az utolsó előtti szakaszon csaknem meghiúsult, amikor a csúszon aszfalton autója félig lecsúszott az útról.

Végül Mabellini személyében új ERC-futamgyőztest avattak, míg Hayden Paddon a harmadik helyen célba érve megvédte bajnoki címét és második Európa-bajnoki címét szerezte.

Paddon akárcsak tavaly, idén is csupán egy versenyt tudott nyerni, és bár kevésbé hozta olyan kiegyensúlyozottan az eredményeket, mint 2023-ban, a szezon utolsó két futamán emelni tudott teljesítményén.

A Szilézia Rally második helyét helyét Jon Armstrong szerezte meg, aki kiválóan versenyzett, de még az első szombati szakaszon műszaki hiba miatt sok időt vesztett, azonban a Power Stage-en óvatosan vezető Paddont így is megtudta előzni, míg Miko Marczyk lett a negyedik.

Mathieu Franceschi az ötödik helyen óvatosabb vezetéssel ért célba, így megszerezte az év végi második helyet az Eb-n, ahol Marczyk lett a harmadik.

A csapatok között a Paddon vezette BRC Racing lett a bajnok megelőzve az MRF Team csapatát, míg a harmadik helyet a Tagai Racing szerezte meg.

Eredmények

Friss