back to top
2024. október 17. 11:22

KezdőlapF125 éve mutatta meg Michael Schumacher, hogy második számú pilótának is kiváló

25 éve mutatta meg Michael Schumacher, hogy második számú pilótának is kiváló

-

Michael Schumacher pályafutása során egyetlen egyszer adott át úgy futamgyőzelmet a csapattársának, hogy senkiben sem maradt egy szemernyi kétség sem afelől, hogy eleve ez volt a célja. Ennek ma pontosan 25 éve.

1999-ben ezen a napon, október 16-án teljesítette első Forma–1-es futamát a silverstone-i kettős lábtörése után visszatérő Michael Schumacher. A Ferrari sztárja a Maláj Nagydíj időmérő edzésén mindenkit állva hagyott, és a futamot is simán megnyerte volna, ám átengedte a győzelmet a vb-címért még harcban levő Eddie Irvine-nak, aki a verseny utáni sajtótájékoztatón azt mondta a kétszeres világbajnokról, hogy most kiderült róla, „nem csak ő a legjobb első számú, hanem a legjobb második számú pilóta is.”

A szuzukai szezonzárón Schumacher aztán már vagy nem tudott, vagy nem akart segíteni Irvine-on, de ez már egy másik történt. Hogy miként alakult az 1999-es Maláj Nagydíj, és a Ferrari hogyan veszítette el a futam után majdnem a kettős győzelmet és vele a konstruktőri világbajnoki címet, arról alábbi cikkünkben írtunk:

Kizárta a Ferrarit és világbajnokot hirdetett az FIA, de csak magát járatta le

Friss