back to top
2024. október 16. 16:13

KezdőlapF1Rovanpera elárulta, a jövőben akár többek között Loeb és Ogier nyomdokaiba is...

Rovanpera elárulta, a jövőben akár többek között Loeb és Ogier nyomdokaiba is léphet

-

Kalle Rovanpera igen sok járművel versenyzett már és kivétel nélkül mindegyikkel versenyképes tempóra volt képes, a kétszeres rali világbajnok a jövőben pedig a világ egyik leggyorsabb autóját is kipróbálhatja. 

Kalle Rovanpera csak az idei év során igen különböző járművekkel mutatta meg tudását, hiszen a Toyota Rally1-es autója mellett 2024-ben sikerrel versenyzett Porschékkal, de folytatta driftes karrierjét is. Novemberben pedig Toyota Starlettel indul a Killarney Historic Rallyn. 

A 24 éves versenyző azonban a napokban a Red Bull F1-es csapatának főhadiszállásán tett látogatást, amivel kapcsolatban egyből egy F1-es teszt lehetősége merült fel. 

“Valóban szívesen kipróbálnék egy F1-es autót és erre már voltak tervek is – erősítette meg Kalle Rovanpera a Rallit.fi oldalnak. – Az üggyel kapcsolatban azonban még nem dőlt el semmi. Utoljára tavasszal volt ezzel kapcsolatban beszélgetésem, és a terv az volt, hogy az év egy részében valóban be tudok ülni egy F1-es autóba. Most azonban már igen gyorsan véget fog érni az év, de továbbra is lehet olyan időszakot találni, amikor erre sor kerülhet.” 

Korábban többek között Sébastien Loeb és Sébastien Ogier is tesztelhetett F1-es autót. 

Friss