back to top
2024. október 16. 18:22

KezdőlapERCAz MRF lengyel győzelme a Michelin Eb-címét eredményezte gumigyártók között

Az MRF lengyel győzelme a Michelin Eb-címét eredményezte gumigyártók között

-

Az idén először kiírt gumigyártók Európa-bajnokságát a francia Michelin nyerte az olasz Pirelli, az indiai MRF és a dél-koreai Hankook előtt. 

A szezonzáró lengyel Szilézia Rallyn az MRF gumikat használó Andrea Mabellini szerezte meg a győzelmet, így a Pirelli versenyzői, Jon Armstrong és a második Eb-címét szerző Hayden Paddon hiába zártak a második és harmadik helyen, a Michelin számára a Mikolaj Marczyk és Mathieu Franceschi negyedik és ötödik helye is elég volt a bajnoki címhez. 

A Michelin végül 3 ponttal előzte meg a Pirellit. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

“Már a szezon elejétől azt nyilatkoztuk, hogy az első ízben kiírt gumigyártók bajnoksága megváltoztatta taktikánkat – mondta Tim Hoare, a Michelin Motorsport ERC menedzsere a bajnokság hivatalos oldalának. – A gumiabroncsok értékesítése továbbra is kiemelt fontosságú volt, az Eb azonban már nemcsak a részvételről szólt, hanem az eredmény is fontossá vált.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az Európa-bajnoki cím megszerzése nagyon fontos volt, és végül elértük célunkat. Az ERC nagyszerű bajnokság, ahol a gumigyártók is nyílt versenyben küzdhetnek meg. A bajnokság futamai lehetővé teszik, hogy különböző körülmények között és útfelületeken mutassuk meg abroncsaink alkalmasságát. Az a tény, hogy minden gumigyártó képes volt idén legalább egy versenyt nyerni, jól mutatja a csatát, a címet azonban a nagyobb választék döntötte el. Már a szezon elején biztosak voltunk gumijaink miinőségében és teljesítményében, a sikerhez jó versenyzők is kellettek.” 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Az ERC gumiabroncs bajnokságának végeredménye 
1. Michelin 325
2. Pirelli 322
3. MRF 221
4. Hankook 120

Friss