back to top
2024. október 17. 15:23

KezdőlapHírekKomoly sikerekkel zártak a PSZA Motorsport versenyzői Ausztriában és a RallyLegenden

Komoly sikerekkel zártak a PSZA Motorsport versenyzői Ausztriában és a RallyLegenden

-

Pozitív hétvégét zárt a PSZA Motorsport csapata nemzetközi vizeken, mind a Rallylegendről, mind pedig a Herbst Rallye-ról rengeteg serleggel tértek haza.

„Öt párossal vágtunk neki a 2024-es Herbst Rallye-nak, ami egyben az Alpok Adria Kupa záró futama is volt. – mondtaSzabó Árpád csapatvezető. – Zagyva Dorka és Zagyva Lajos a Ford Fiesta Rally3-mal indultak és először kitekintettek külföldre, hogy más fajta pályákon gyűjtsék a tapasztalatokat. Rengeteg induló volt a kategóriájukban, így meg tudták határozni, hogy hol tartanak most. A női kategória dobogóján végeztek és több szakaszon is a kategória elejében tudtak autózni.

Fotó: Sári Péter

Berta Laci ismét visszatért és egy új navigátorral jött el Ausztriába. Mózes Máté ugrott be, mert Laci megszokott navigátorai nem értek rá. Köszönjük Máténak és gratulálunk nekik az eredményükhöz, többször mentek kategória első időt és végül a második helyet szerezték meg.

Magyar sikerek az Alpok-Adria Kupa osztrák szezonzáróján

Fotó: Sári Péter

Furák Ádiék sajnos nem voltak ilyen szerencsések, egy megforgás után, raktak egy rükvercet és ez a versenyük végét jelentette, mert a fogaskerék ledarálódott a váltóban. Amíg mentek nagyon jól érezték magukat.

Fotó: Sári Péter

Hinger Dávid és Hoffmann Hanna a 10-es kategóriában versenyeztek, ahonnan egy hatodik helyezéssel térhettek haza. Jó versenyük volt, ők is nagyon jól érezték magukat.

Fotó: Sári Péter

Papp Arnie és jómagam Zsigulival vettük be az osztrák hegyeket. Azt gondolom jó versenyünk volt, többször tudtunk az abszolút 15-ben autózni, valamint Berta Laciékkal nagyon jókat csatáztunk. Végül sajnos ránk sötétedett és mivel nincs lámpasorunk, az utolsó gyorson már nem tudtunk sietni, ezzel pedig nem tudtuk ledolgozni a hátrányunkat. E mellett az első két gyorsasági etap lett, ahol szintén nem volt szerencsénk, mert nagyon rossz megállapított időt kaptunk. Mindent félretéve nagyon jól sikerült a hétvégénk, sőt a zöld Zsigulinak igazi sikere volt a szerviz parkban, még a Hyundai Motorsport csapata is elismerését fejezte ki az autó iránt.

Arnie nagyon komoly szintet hozott és jó futamot zárhattunk csapatszinten is. Több szép serleggel is gazdagodtunk, az Alpok Adria Kupában harmadikok és a 10-es kategóriában szintén harmadik helyen zártunk. Ez már nagyon ráfért a csapatra, azt gondolom mindenki nagyon pozitívan és jó szájízzel ment haza. Jó volt látni, hogy az osztrákok nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mind a versenyzők, mind pedig a nézők jól érezzék magukat. Fantasztikus volt ennyi ember előtt versenyezni és mikor visszatértünk a szerviz parkba, ott is ez a kép fogadott bennünket és ezt a képeink is jól tükrözik. Köszönjük szépen mindenkinek, akik ezt lehetővé tették számunkra és támogattak minket ezen a csodás hétvégén.


Mindenképpen meg kell említenem Szombathelyi Pétert és Heffner Gergőt is, akik a Rallylengend Historic mezőnyében mentek és a H2 második helyét szerezték meg.”

Fourmaux győzelemmel, Szombathelyi kategória hetedik helyen zárt a RallyLegenden

Friss