back to top
2024. október 18. 00:02

KezdőlapWRCOgier vezet a Közép-Európa Rallyn, véget ért a Chile Rally, Rossel bajban

Ogier vezet a Közép-Európa Rallyn, véget ért a Chile Rally, Rossel bajban

-

Sébastien Ogier vezet a Közép-Európa Rally csütörtöki szakaszai után Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen előtt. Közben véget ért a Chile Rally után indult vizsgálat.

Sébastien Ogier volt a leggyorsabb a Közép-Európa Rally első, prágai szuperspeciál szakaszán, majd az esti gyorsaságin elég volt a harmadik időt autóznia a születésnapos navigátorával, Vincent Landais-val, így is 9 tizedmásodperc előnnyel megőrizte vezető helyét az esti szakaszt nyerő Thierry Neuville előtt.

A belga versenyző még a délutáni szakaszon érintőre vette egy szalmabálát, ami megrongálta autója aerodinamikai elemeit jobb elől.

A két szakasz után Andreas Mikkelsen áll a harmadik helyen 8 tizeddel követve Neuville-t, míg Takamoto Katsuta 3, Ott Tanak 4, Adrien Fourmaux pedig 7 további tized hátránnyal áll.

Drámaira sikerült Yohan Rossel esti szakasza, a francia versenyzőnek nyernie kellene, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit a WRC2-ben, azonban egy bal kanyarban kerítésnek csúszott, aki kétkerékre állította a Citroent és bár sikerült a célba érés, a bal első kerék a szakaszon maradt, így bő fél percet vesztett a francia pilóta.

A WRC2-ben Nikolay Gryazin vezet két szakasz után Miko Marczyk és Kajetan Kajetanowicz előtt, a leggyorsabb Rally2-es autóval azonban Oliver Solberg, aki már teljesítette a maximális futamszámot a bajnokságban.

Közép-Európa Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Közben lezárult a Chile Rally, miután Yohan Rosselt és Oliver Solberget meghallgatva az FIA felügyelői nem módosítottak Rossel chilei megállapított eredményét, így a francia versenyző tartotta meg a győzelmet.

Pénteken hat cseh szakaszon folytatódik a verseny.

Eredmények

Friss