KezdőlapORBTurán Frigyes nem indul a szezonzárón

Turán Frigyes nem indul a szezonzárón

-

Turán Frigyes és Zsiros Gábor nem áll rajthoz a szezonzáró Zemplén Rallyn, ezzel a bajnoki címért folyó csatából is kiestek.

A HUMDA Országos Rally Bajnokság második helyén álló párosnak volt a legnagyobb esélye, hogy befogja Csomós Mixiéket az év utolsó versenyén, igaz a 33 pontos hátrány így is akkora, hogy csak az éllovas páros hibája esetén nyílt reális esélyük Friciéknek a bajnoki címre. Ugyanakkor a dobogós helyekért még nagy a csata, hiszen Turánék 124 ponttal másodikak, Velenczei Ádámék 121 ponttal harmadikak, Német Gáborék pedig 112,5 ponttal negyedikek a tabellán.

Október elején még úgy tűnt, négyes csata dönt a bajnokság első négy helyéről, a nevezési listán is ott a volkswagenes páros, ám Friciék ma bejelentették, hogy nem állnak rajthoz a versenyen.

„A magyar rali szempontjából különleges év ez, szerintem az egyik legizgalmasabb szezonzáró futamra kerül majd sor a Zemplénben. Idén három páros is esélyes az abszolút bajnoki címre, ami hosszú ideje nem fordult elő. Mindemellett az is érdekesség, hogy mindenképpen új bajnokot avat a szakág, hiszen olyan versenyzők és navigátorok érhetnek fel a csúcsra, akiknek eddig még nem sikerült. Nagyon nehezen éljük meg, hogy bajnoki esélyesként nem lehetünk ott a szezonzáró versenyen, nem így készültünk. Mivel azonban a szervezők egy héttel eltolták a versenyt és nekem arra az időpontra már fix szerződésem volt egy filmforgatásra, így sajnos nem tudunk rajthoz állni. Drukkolunk a versenyzőknek, biztosak vagyunk benne, hogy nagy küzdelem lesz a pályákon és bárhogy is alakuljon a hétvége, a legjobb végeredmény fog megszületni. Mi a háttérből követjük majd az eseményeket és bízunk benne, hogy sokan kilátogattok a zempléni pályákra biztatni a versenyzőket” – nyilatkozta Turán Frici.

A Zemplén Rally pénteken kezdődik a rajtceremóniával, ezt követően szombaton 9, vasárnap 8 gyorsasági vár az indulókra.

Turán
Fotó: Sári Péter

Friss