back to top
2024. október 22. 15:45

KezdőlapWRCA sportfelügyelők szórták a büntetéseket a Közép-Európa Rallyn

A sportfelügyelők szórták a büntetéseket a Közép-Európa Rallyn

-

Többek között Sami Pajari és Gus Greensmith is büntetést kapott a sportfelügyelőktől a Közép-Európa Rallyn.

Rájárt a rúd Sami Pajarira a Közép-Európa Rallyn, nem elég, hogy a finn pilóta kiesett, és először nem fejezett be versenyt a Toyota Rally1-es autójával, még pénzbüntetést is kapott a sportfelügyelőktől. Pajarit még péntek este kapták gyorshajtáson egy etapon, 118 km/órával hajtott egy 100 km/órás sebességkorlátozású zónában, amit 450 eurója bánt (mintegy 180 ezer forint).

Pajari először versenyzett aszfalton Rally1-es autóval, és vasárnapig minden a tervek szerint alakult, stabilan ment, és a hatodik helyen állt, ám a 15. gyorsaságin felborult, és kiesett. A finn pilóta a szezonzáró Japán Rallyra visszaül a WRC2-be, ahol a Toyotás kalandja ellenére is világbajnok lehet, ehhez az első két hely valamelyikén kell végeznie.

Azonban nem Pajari volt az egyetlen, aki jókora büntetést kapott, a WRC2-ben Gus Greensmith és Joshua McErlean 625 eurós büntetést szedett össze (nagyjából 250 ezer forint), a cseh Filip Marest pedig Pajarihoz hasonlóan 450 euróra büntették meg.

A legmagasabb összegtől azonban a német Thomas Pahlitzsch szabadult meg, a Volkswagen Polo R5-öst vezető pilóta 90 km/órával hajtott a 60 km/órás zónában, ezt pedig 725 eurója bánta (közel 300 ezer forint). Az ír Conor Wilsont és a horvát Slaven Sekuljicát szintén gyorshajtáson kapták.

Friss