back to top
2024. október 27. 15:25

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSVideón Robin Räikkönen apját is büszkévé tevő felzárkózása

Videón Robin Räikkönen apját is büszkévé tevő felzárkózása

-

Kimi Räikkönen kilencéves fia kijutott a Rotax Grand Finalsre, az ebben a kategóriában versenyző gokartosok legrangosabb évzáró eseményére, a döntő után pedig a 22. rajthelyről az 5. pozícióig való felzárkózását ünnepli a család.

Robin Räikkönen a legfiatalabb versenyzőnövendékeket tömörítő MicroMax mezőnyében indult a magyarul világdöntőnek nevezett egész hetes eseményen, amit idén Olaszországban, a Nápolyhoz közeli Sarno híres gokartpályáján rendeztek meg.

Egy ilyen versenyhét során a mezőny több futamot is teljesít, s az előző eredmények alapján áll össze a rajtsorrend az eseményt záró döntőfutamra. Robin Räikkönen ezen a 22. helyről rajtolt a 33 induló közül, s a 10 körön, kevesebb mint 12 percen át tartó versenyen sikerült innen egészen az 5. pozícióig felkapaszkodnia a leintésig. A versenyt a brit Joshua Cook nyerte, a svájci színekben induló, 17 helyet javító Robin pedig csak 2,5 másodperc lemaradással ért célba mögötte.

A kis Räikkönent szülei és testvérei is elkísérték bimbózó karrierje eddigi legrangosabb versenyére, aminek végén okkal volt rá büszke a család.

A MicroMax kategória döntője az alábbi videóban teljes egészében megnézhető:

Ahogy minden évben, magyar résztvevői is voltak a világdöntőnek, akik közül Armand Hamilton érte el a legkiemelkedőbb eredményt, hiszen megnyerte az E20 Senior kategóriát. A magyar eredményeket az MNASZ-elnök Szujó Zoltán alábbi Instagram-posztja precízen összefoglalta:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Szujó Zoltán (@szujozoltan)

Friss