back to top
2024. október 28. 17:32

KezdőlapWRCA vártnál is erősebb mezőny áll rajthoz a Japán Rallyn

A vártnál is erősebb mezőny áll rajthoz a Japán Rallyn

-

Megjelent a Japán Rally nevezési listája, melyen bár csak 44 páros és nyolc Rally1-es autó szerepel, a WRC2-es mezőny erősségét akár egy európai verseny is megirigyelhetné. 

A tengerentúli, távoli versenyekkel kapcsolatban azt szokhattuk meg, hogy a mezőny főként a helyi versenyzőkből áll, a Japán Rallyra azonban igazán erős mezőny érkezik. 

A nevezési listán ugyan csak 44 páros szerepel, ráadásul a Rally1-es mezőnyben is csupán nyolc autó indul, a WRC2-es mezőny erőssége vetekszik egy európai, könnyebben megközelíthető futamával. 

A Rally1-es mezőnyben a Hyundai Thierry Neuville és Ott Tanak mellett Andreas Mikkelsent, a Toyota Elfyn Evanst, Sébastien Ogier-t és Takamoto Katsutát, míg az M-Sport Adrien Fourmaux-t és Grégoire Munstert indítja. 

A WRC2-ben már csak Sami Pajarinak van esélye megelőzni a bajnoki éllovas Oliver Solberget, amennyiben legalább a második helyet megszerzi, ez azonban nem lesz túl egyszerű. 

A mezőnyben ugyanis olyan versenyzők állnak rajthoz, mint Nikolay Gryazin, Kajetan Kajetnowicz, Jan Solans, Gus Greensmith, a friss brit bajnok, Chris Ingram, vagy Yuki Yamamoto, Hiroki Arai, Heikki Kovalainen, Norihiko Katsuta. Ilyen mezőnyben pedig nem ígérkezik sétagaloppnak Pajarinak megszerezni a második helyet sem. 

A Japán Rally, melyet november 21-24. között rendeznek, pedig még évekig a WRC-naptárban marad, mivel 2028-ig szóló szerződést kötött a WRC Promóterrel.

Friss