back to top
2024. október 28. 19:26

KezdőlapWRCMeeke a portugál rali bajnokság első helye után visszatérhet a Toyota WRC-csapatához?

Meeke a portugál rali bajnokság első helye után visszatérhet a Toyota WRC-csapatához?

-

Kris Meeke 2024 végén lezárhatja másfél éve tartó karrierjét a Portugál Hyundai csapattal és lapértesülés szerint 2025-ben ismét a WRC-ben állhat rajthoz. 

Kris Meeke 2023 április végétől a Portugál Hyundai csapatával a helyi bajnokságban és a portugál WRC-futamon állt rajthoz, miután ő vette át a 2023. április 13-án horvát tesztbaleset során elhunyt Craig Breen helyét a portugál csapatban. 

Az északír versenyző tavaly még nem tudta megszerezni a portugál bajnokság első helyét, idén azonban ezt is sikerült begyűjtenie, azonban a helyi jogszabályok miatt bajnoki címet nem tudott szerezni. 

A Scratch Magazin értesülése szerint azonban Meeke a következő évet már más bajnokságban kezdheti, 2019 után ismét visszatérhet a WRC-be. 

A lap értesülése szerint ugyanis a 45 éves versenyző közel áll a megállapodáshoz a Toyota Gazoo Racinggel, aminek értelmében jövőre a WRC2-es bajnokságban állna rajthoz. 

Meeke citroenes WRC-karrierje után 2019-ben a Toyota segítségével folytathatta a versenyzést a vb-n, azonban az év végi hatodik hely után nem kapott újabb szerződést a japán gyártótól.

Friss