2024. április 30. 09:47

KezdőlapERCSesks a műszaki hiba ellenére is nyert 

Sesks a műszaki hiba ellenére is nyert 

-

Martins Sesks, ahogy a Fafe Rallyn, úgy az Azori-szigeteken is legyőzhetetlennek bizonyult az ERC Open kategóriában. Pedig a második versenyen még műszaki hibával is küzdött. 

Martins Sesks az Azori-szigetek Rallyn is bizonyította elképesztő gyorsaságát és rajt-cél győzelmet aratott az ERC Open kategóriában, pedig vasárnap a Rally2-es Kittel szerelt Skoda Fabia turbónyomás problémával küzdött. 

A műszaki hiba ellenére 5:10,5 perc előnnyel tudott a lett versenyző nyerni Joan Vinyes előtt, összetettben pedig a 10. helyen ért célba. 

“Jó volt visszatérni az Azori-szigetekre – mondta Martins Sesks az ERC hivatalos oldalának. – Az utak nagyon tetszettek, pedig nehéz volt rajtuk vezetni. Vasárnap több volt a hátráltató tényező, de szerencsére a technikás pályákon kevésbé jött ki az autó erővesztése. Szerintem a Rally2-es Kittel szerelt autó nagyon jó szórakozást nyújt. Két verseny során csak a mostani turbónyomás probléma volt a baj az autóval, annak ellenére, hogy szerintem a két portugál verseny a legnehezebb a szezon során. A Proracing Rally Team ismét nagyszerű munkát végzett, melynek meg lett az eredménye.” 

Az ERC Open kategóriában Martins Sesks és Renars Francis két versenyt követően a harmadik helyen állnak, miután a Fafe Rallyn nem regisztráltak a kategóriába, így nem szereztek végül pontot. A kategóriát Joan Vinyes és Jordi Mercader 9 pont előnnyel vezeti Alberto Monarri és Carlos Cancela előtt, míg Sesks 24 pont hátránnyal áll. 

Forrás:fiaerc.com

Friss