back to top
2024. június 24. 02:06

KezdőlapE-MOBILITYHivatalos: A McLaren 2022-ben csatlakozik az Extreme E mezőnyéhez

Hivatalos: A McLaren 2022-ben csatlakozik az Extreme E mezőnyéhez

-

A McLaren a 2022-es idénytől csatlakozik majd az Extreme E-hez, hogy többek között megmérkőzhessen a Nico Rosberg és a Lewis Hamilton által irányított csapattal is.

Az Extreme E egy olyan sorozat, ahol elektromos haszon járművekkel versenyeznek olyan helyszíneken, mint például az Északi-Sarkkör vagy az Amazónia-i esőerdő.

„Kiemelt figyelemmel követtük az Extreme E-t az utóbbi időszakban.” – nyilatkozta a wokingi istálló vezérigazgatója, Zak Brown a bejelentést követően.

„Ez a sorozat rendkívül innovatív, ezért is kezdtünk élénk érdeklődést mutatni iránta. Ez sorozat lehetőséget ad a számunkra, hogy a fenntarthatóság szempontjából fejlődjünk. Ilyen dolgok például az autók káros anyag kibocsátásának a csökkentése és a szemét mennyiségének minimalizálása.”

Brown hozzátette, hogy a McLaren Extreme E-be való csatlakozása semmi hatással nem lesz a csapat másik projektjeire, például a Forma-1-es csapatéra.

„Természetesen továbbra is a Forma-1 lesz a legfontosabb sorozat a számunkra. De ettől függetlenül az IndyCarban, az eSportban és most már majd az Extreme E-ben is szeretnénk tisztességesen helyt állni és jól szerepelni. Mindegyik sorozatban egy a célunk: győzelmeket szerezni.”

Az Extreme E a Formula E-hez hasonlóan a globális felmelegedés elleni harcot hirdeti. Valamint ez az első olyan sorozat, ahol egyenlő arányban szereplnek a nemek. Egy férfi és női pilóta csapatonként.

(Boa Bence)

Forrás:gpblog.com

Friss