2024. február 22. 01:34
KezdőlapE-MOBILITYMr. Dakar is kipróbálta az Extreme E autót szardíniai teszten!

Mr. Dakar is kipróbálta az Extreme E autót szardíniai teszten!

-

A szezonzáróra készülve a kilencből hat csapat nem maradt a Sziget X-Prix után, viszont így is akadt pár neves résztvevő az Extreme E újonctesztjén.

Az Acciona Sainz volt az egyik, aki Szardínián maradt, ők Klara Anderssont ültették az autóba. A svéd hölgy hazájában már ralikrosszban kategória bajnok lett. Nemrég pedig a világbajnokságon is bemutatkozott egy negyedik a már elektromos RX2e osztályban.

A Rosberg Xtreme Racing szolgáltatta azonban a teszt sztárját. Amellett, hogy a sorozat egyik hivatalos pilótájának, Tamara Molinarónak biztosítottak időt, autóba ültették még Sainz dakaros csapattársát, Stéphane Peterhanselt.

A francia 6 motoros és 8 autós győzelmével után kapta a Mr. Dakar becenevet, és idén is ő nyerte a legendás versenyt.

A Veloce Racing is részt vett volna a teszten, azonban a versenyen szenvedett súlyos baleset miatt inkább a javításokra koncentráltak.

A sorozat tartalékautóját használhatták volna, azonban azt a gumiszállító Continental vette igénybe a tesztnapra, az Abt Cupra pilótájával Jutta Kleinschmidttel együtt.

Seth Quintero volt az utolsó „újonc”, aki bemutatkozhatott egy Extreme E autóban, ő az X44 jóvoltából tehette meg mindezt. Az amerikai a valaha volt legfiatalabb Dakar szakaszgyőztes lett idén, tehát az ő neve is jól cseng a terepralis szakágon belül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Extreme E (@extremeelive) által megosztott bejegyzés

Forrás:dirtfish.com

Friss