2024. április 19. 03:29

KezdőlapERCIfj. Érdi: Lehetetlen küldetés volt

Ifj. Érdi: Lehetetlen küldetés volt

-

Mihályi Csaba blogja a Rally Hungaryről 

Győzni szeretett volna ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán az utolsó hazai Eb-futamán a Mitsubishi Lancer Evo X-essel. A technika azonban megmakacsolta magát és 2017 óta először, műszaki hibával estek ki. Az elromlott váltó cseréjének ugyan nekiállt a csapat, beszállt ifjabb és idősebb Érdi Tibor is, de nem sikerült befejezni időre.

„Nem is annyira hangja, inkább szaga volt a gyorsaságin. Beletöltöttem minden olajat, ami nálunk volt, a motorolajat és a váltóolajat is – mesélte ifj. Érdi, aki már a szervizpark előtti gyűjtőben mondta, hogy itt a vége. – Két lehetőségünk van, vagy továbbmegyünk és a nap végére biztosan kinyírjuk a váltót, vagy kicseréljük.

Otthon a szervizben egy óra alatt lehet kicserélni. Most 30 perces a szervizpark. Utána még késhetünk 15 percet – aztán kizárnak minket –, azzal együtt 45 perc, de szerintem nem lehet ennyi idő alatt megcsinálni.“

Azért a csapat hozzákezdett, ifj. Érdi, sőt, édesapja Érdi Tibor is beszálltak a munkába. Mindenki beleadott mindent, de a váltó fél óra elteltével került csak le.

 ifj. Érdi Tibor (balra) Érdi Tibor (háttal) is beszálltak a váltócserébe
kép: Mihályi Csaba, ifj. Érdi Tibor (balra) Érdi Tibor (háttal) is beszálltak a váltócserébe

„Kész, vége – mondta (idősebb) Érdi –, nem lesz meg, ne kapkodjatok, inkább csináljuk meg rendesen.“

Majd csak maga elé dünnyögte, hogy nem is tudom, mikor estünk ki utoljára, műszaki hiba miatt. Kézzel fogható volt a csalódottság a csapaton.

„Jövőre nem lehet már menni a Mitsubishivel az Eb-n. A Kanárin a Suzukik előnyben lesznek, ott nem tudjuk őket megverni, ezért szerettünk volna itthon egy győzelemmel búcsúzni az Eb-től – vette vissza a szót ifj. Érdi. – Fatert jobban megviselte, ő is nagyon sokat dolgozik azért, hogy versenyezhessünk, én jobban viselem.

2017-ben vettük meg ezt az autó, akkor Hollandiában az első versenyünkön eltört a féltengely, azóta egyetlen egyszer sem estünk ki. Ha így nézzük, ez nagyon szép statisztika.“

A teljes Érdi Team, akik a lehetetlen küldetést is megpróbálták
kép: Mihályi Csaba – A teljes Érdi Team, akik a lehetetlen küldetést is megpróbálták

Szerencsére (idősebb) Érdi Tibor sem búslakodott sokáig és amikor a Racingline kedvéért összeállt az egész csapat, akik a lehetetlennek számító küldetést is megpróbálták, akkor már ő viccelődött, mert a jó hangulat még egy kiesés után is fontos a csapatban.

„A Kanárin azért még megpróbáljuk“ – kacsintott oda ifj. Érdi, mielőtt elbúcsúztam tőlük.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss