2024. május 04. 13:04

KezdőlapERCTempestini Olaszországban készül az Eb-re

Tempestini Olaszországban készül az Eb-re

-

Simone Tempestini egy Skoda Fabia Rally2 evo autóval rajthoz áll az olasz Rally Terra Valle del Tevere versenyen, melyen az Eb közelgő szezonnyitójára készül. 

Simone Tempestini és Sergiu Itu is elindul a portugál Fafe Rallyn, az ERC első idei versenyén, ezért benevezett az olasz, murvás Rally Terra Valle del Tevere futamra. Az olasz-román versenyző a Fafe Rally után az Azori-szigeteken is készen áll indulni. 

“Néhány tesztet követően ezen a hétvégén megkezdjük a felkészülést a 2022-es szezonunkra – mondta Simone Tempestini az ERC hivatalos oldalának. – Indulunk a Fafe Rallyn és az Azori-szigetek Rallyn is, majd ezt követően döntünk a további programunkról, mely várhatóan hat versenyből fog állni. Tervezzük az indulást a Lengyel Rallyn, Róma Rallyn is. Idén visszatértünk régi barátainkhoz és megbízható partnereinkhez, a Keane Motorsporthoz, akikkel megnyertük korábban a Junior WRC-t, és az első két román bajnoki címünket.” 

Simone Tempestini 2015-ben nyerte első román bajnoki címét, melyet további öt cím követett, 2016-ban megnyerte a Junior WRC-t és a WRC3-as bajnokságot is. A fiatal versenyző tavaly négy Eb futamon állt rajthoz, és év végén a 24. helyen zárta a szezont. 

Az ERC idei szezonzáró versenyének időpontja és helyszíne nem ismert, sajtóhírek szerint akár a román Kolozsvár Rally id bekerülhet az Eb naptárba. 

Forrás:fiaerc.com

Friss