2024. április 27. 05:04

KezdőlapERCFotia Eb programot indít 

Fotia Eb programot indít 

-

Idén Anthony Fotia dominálhat a Rally Európa-bajnokság junior mezőnyében, ahogy tavaly tette azt Jean-Baptiste Franceschi. 

A 26 éves Anthony Fotia bejelentette, hogy a tavalyi francia bajnokságban való szereplés után idén a Rally Európa-bajnokságban fog versenyezni Renault Clio Rally4-gyel. 

“Örömmel jelentem be, hogy idén is folytathatom karrierem a Renault Sport csapatával – írta közösségi oldalán Anthony Fotia. – Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét Renault Clio Rally4-gyel indulhatok az Európa-bajnokságon. Nagy kihíás lesz minden bizonnyal, de szeretjük az ilyen kihívásokat. A navigátorom Arnaud Dunand lesz, a csapatom pedig a Toksport WRT. Szeretnék minden partneremnek köszönetet mondani ezért a lehetőségért. Már nagyon várom az első versenyt, mely jövőhéten a Fafe Rally lesz, ahol a 33-as rajtszámmal indulunk.” 

Anthony Fotia 2015-ben Citroen DS3 R1-gyel kezdte karrierjét, de még az első évében versenyzett Renault Clio R3-mal, és Peugeot 208 R2-vel is. 

2020-ban megnyerte a francia Clio Trophyt, majd tavaly már a Rally Európa-bajnokságon debütált. A Rally Hungary-n az ERC3 junior mezőny ötödik, a Kanári-szigetek Rallyn pedig az első helyét szerezte meg Renault Clio Rally4-gyel. 

Anthony Fotia és Arnaud Dunand a WRC-ben is debütált már az idei Monte-Carlo Rallyn, ahol megnyerte az RC4-es kategóriát, abszolútban pedig a 27. helyen zárt. 

A jövőheti Fafe Rallyt teljes egészében élőben lehet követni a WRC+ platformon. 

Friss