2024. április 25. 10:27

KezdőlapERCHárom orosz versenyzőből kettő visszalépett 

Három orosz versenyzőből kettő visszalépett 

-

Hétvégén rendezik a portugál Fafe Rallyt, az ERC első idei futamát, melyen eredetileg három orosz versenyző indult volna, azonban ketten visszaléptek. 

A Fafe Rallyra három orosz versenyző adta le nevezését, Nikolay Gryazin és Konstantin Akesandrov Skoda Fabia Rally2 evóval, Dmitry Feofanov és lett navigátora, Normunds Kokins Ford Fiesta Rally3-mal és Alexander Rzhevkin és Yuriy Kulikov ugyancsak Skodával, ő azonban nem lett volna jogosult ERC pontokat szerezni. 

Nikolay Gryazin legutóbbi versenyén, a Svéd Rallyn a WRC2 dobogóján zárt, azonban a portugál ERC szezonnyitótól személyes okok miatt visszalépett. Ugyancsak nem áll rajthoz Alexander Rzhevkin sem. 

Az FIA múlt héten jelentette be, hogy az Ukrajnában zajló orosz invázió miatt a szövetség versenyein saját nemzetüket képviselve nem indulhatnak az orosz és fehérorosz versenyzők, azonban az FIA zászlója alatt részt vehetnek a rendezvényeken. 

Azt nem lehet tudni, hogy a két visszalépő orosz versenyző a FIA döntése miatt lépett-e vissza. 

Néhány ország motorsport szövetsége is külön megtiltotta az orosz és fehérorosz versenyzők indulását, azonban a Portugál Motorsport Szövetség ezt nem tette meg. 

A Fafe Rallyn így csak Dmitry Feofanov fog rajtolni az ERC3 mezőnyében. 

Gryazin és Rzhevkin is először indult volna a Fafe Rallyn. 

A portugál ERC szezonnyitón így 36 páros áll rajthoz a kontinensbajnokság értékelésében, köztük Herczig Norbert az MRF Tyres versenyzőjeként. Csomós Miklós ugyan a Hankook versenyzőjeként indul, de Eb pontokra nem jogosult, mivel a gumiszállító nem regisztrált a hivatalos gumiszállítók közé. 

Forrás:dirtfish.com

Friss