2024. április 27. 04:52

KezdőlapERCFotia megsértette a szabályokat, kizárták 

Fotia megsértette a szabályokat, kizárták 

-

A fiatal Anthony Fotia szombaton kizárásra került a Fafe Rallyn, miután közúton sérült autóval közlekedett. A Renault-s versenyző a harmadik helyen állt a hiba előtt. 

A francia Anthony Fotia a Rally Európa-bajnokság szezonnyitóján, a Fafe Rally ERC4-es kategóriájában a harmadik idővel kezdett a péntek esti szuperspeciálon, majd helyezését egészen a verseny ötödik szakaszáig tartotta, akkor azonban hibázott és a Renault Clio Rally4 jobb első kereke megsérült. 

“Hibáztam a délelőtti utolsó szakaszon és megsérült a jobb első kerék – mondta a francia versenyző a Fafe Rally szombati napján. – Egy bal kanyarban egyenesen csúsztam tovább. A szombati körülmények túl kemények voltak a kétkerék-meghajtású autók számára.” 

A szakasz után a felnin ment vissza a szervizparkba közúton Anthony Fotia, amivel pedig szabályt sértett, és a felügyelők kizárták a további versenyről. 

A 26 éves versenyző tavaly a Rally Hungary-n debütált az ERC mezőnyében, ahol az ERC3 ötödik helyét szerezte meg Sami Pajari, Jon Armstrong, Jean-Baptiste Franceschi és Alejandro Cachón mögött, majd a Kanári-szigeteken megnyerte kategóriáját Pajari és Josep Bassas előtt. 

A Fafe Rallyn 13 szakaszt követően a spanyol Oscar Palomo Peugeot 208 Rally4-gyel vezet 1:22,8 perccel megelőzve az argentin Renault-s Paulo Soriát és további 10,6 másodperccel az olasz, ugyancsak Renault-s Andrea Mabellinit. A kategóriában még hatan vannak versenyben. 

Friss