2024. április 25. 10:51

KezdőlapERCLlarena mindent vitt az Azori-szigeteken 

Llarena mindent vitt az Azori-szigeteken 

-

Efrén Llarena és Sara Fernández egy fantasztikus Power Stage teljesítménnyel az utolsó szakaszon nyerte meg az Azori-szigetek Rallyt, és szerezte meg első ERC futamgyőzelmét. 

Efrén Llarena és Sara Fernández 14,7 másodperc hátránnyal kezdte az Azori-szigetek Rally utolsó három szakaszát, azonban zseniális vezetéssel és a Ricardo Moura-António Costa páros óvatos vezetésének köszönhetően végül 2,7 másodperc előnnyel megnyerte a versenyt és megszerezte önmaga, és csapata, az MRF Team első Eb futamgyőzelmét. 

Ricardo Moura 10-szeres Azori-szigetek és háromszoros portugál bajnok, nagyon közel volt ahhoz, hogy 2016-os Azori-szigeteken Rally győzelmét megismételje, hiszen a verseny első szakaszától kezdve vezetett. 

Efrén Llarena a verseny utolsó szakasza előtt még 6,1 másodperccel volt elmaradva portugál riválisától, azonban a Power Stage-n 8,8 másodperccel gyorsabb tudott nála lenni, így végül 2,7 másodperc előnnyel nyert. 

“Elképesztő, ami történt – mondta a szakasz után Efrén Llarena, aki tavaly a második helyen zárta az Európa-bajnokságot. – Teljes támadásban voltunk az utolsó szakaszon és végül sikerült elérni a győzelmet. Egyszerűen hihetetlen. 200 százalékon voltunk az utolsó szakaszon, nagyon büszke vagyok a csapatomra és az MRF Tyres-re.” 

Első győzelme után Llarena 3 pont hátránnyal a második helyen áll a bajnokságban a most ötödik helyen záró Armindo Araújo mögött és 10 ponttal előzi meg a Fafe Rallyt nyerő Nil Solanst, aki most nem indult a versenyen. 

Forrás:fiaerc.com

Friss