back to top
2024. május 22. 19:26

KezdőlapERCFotia nyert az ERC4-ben 

Fotia nyert az ERC4-ben 

-

A francia Anthony Fotia és Arnaud Dunand a Fafe Rallyn még kizárásra került, az Azori-szigeteken azonban végül megszerezték a hőn áhított győzelmet Andrea Mabellini és Virginia Lenzi előtt. 

Kisebb sebességváltó probléma miatt Anthony Fotia és Arnaud Dunand még a második helyen zárta az Azori-szigetek Rally első napját, Andrea Mabellinitől és Virginia Lenzitől 3,7 másodperccel lemaradva. Vasárnap azonban a francia páros átvette a vezetést az ERC4-es kategóriában, majd az olasz páros defektje után magabiztos előnybe kerültek és végül 56,2 másodperc előnnyel nyertek. 

“Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk – mondta Fotia az utolsó szakaszt követően. – A vasárnap sokkal jobban sikerült. Élveztem az autóban töltött időt és a győzelemmel a bajnokságban is jó helyre kerültünk. A délután folyamán már mély nyomok alakultak ki a szakaszokon, de kibírta az autó és sikerült a célba érés.” 

Az ERC4-es kategóriát két verseny után Andrea Mabellini 6 pont előnnyel vezeti az argentin Paulo Soria előtt, aki a második versenyen a harmadik helyen zárt. Az Azori-szigetek Rallyt kihagyó spanyol Óscar Palomo Fafe Rallyn aratott győzelmével a harmadik helyen áll 18 pont hátránnyal, míg Fotia ugyancsak ekkora hátránnyal a negyedik. 

A kategória magyar indulója, Herczig Patrik és Bán Viktor az utolsó előtti szakaszon baleset miatt esett ki a negyedik helyről a Renault Clio Rally5-tel. 

Forrás:fiaerc.com

Friss