2024. április 25. 13:04

KezdőlapERCEfrén Llarena: A vereségtől a győzelemig 

Efrén Llarena: A vereségtől a győzelemig 

-

Efrén Llarena elárulta első ERC futamgyőzelmének titkát, melyet a hétvégi Azori-szigetek Rallyn szerzett meg a Power Stage-n megelőzve Ricardo Mourát. 

Efrén Llarena és Sara Fernández az Azori-szigetek Rally utolsó szakasza előtt még 6,1 másodperccel volt lemaradva portugál riválisa, Ricardo Moura és António Costa mögött, azonban a Power Stage-n 8,8 másodperccel gyorsabb tudott nála lenni, így végül 2,7 másodperc előnnyel nyert és szerezte meg első ERC futamgyőzelmét. 

“Nagyon keményen próbáltuk a gázpedált nyomni a Power Stage első részében – mondta Efrén Llarena a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – A szakasz első teljesítése után tudtuk, hogy a gyorsasági második felében mi vagyunk a leggyorsabbak, ezért próbáltuk az első részen is gyorsabbak lenni, ami végül sikerült. Nem kellett ehhez a teljesítményhez őrültséget csinálni, folyamatosan kontrolláltam az autót.” 

Három szakasszal a verseny vége előtt, amikor a spanyol versenyző 14,7 másodperces hátrányban volt Ricardo Moura mögött, elkönyvelte a második helyet, azonban amikor, az utolsó előtti szakaszon 6.1 másodpercre megközelítette portugál riválisát, felcsillant ismét a győzelem lehetősége. 

“Néha elég nyugodtan vezetni, majd az utolsó pillanatban támadni. Ricardo nagyszerű munkát végzett, mint mindig ezen a versenyen. A vasárnapi első körben nem számítottunk esőre, ezért kemény gumikat tettünk a Skodára, azonban az eső miatt igen megnehezítettük a dolgunkat. Próbáltunk azonban kemény gumikon is gyorsak lenni. A délután során négy teljesen új kemény gumival mentünk ki a szervizből, míg Ricardonak két új lágy gumija volt, így tudtuk, hogy az utolsó szakaszon gumi előnyben leszünk. Így próbáltunk támadni a Power Stage-en és végül sikerült megszerezni a győzelmet.” 

Llarena álma valósult meg a győzelemmel. 

“Ez olyan, mint az lom. Már többször álltunk dobogón és azt hiszem azt most már megérdemeltük a győzelmet is. Köszönöm a családom, barátaim és támogatóim segítségét. Nem vagyunk gazdagok, ezért 200 százalékot kell nyújtanunk a versenyzés érdekében. A navigátorom, Sara Fernández, az édesapám, a barátaim, valamint a szponzorok is keményen dolgoznak, hogy tudjunk versenyeken indulni. Az MRF Team pedig komoly fejlesztési munkát végez a gumikkal. Nagyon köszönöm a munkájukat, az egész csapat olyan, mint egy család.” 

Az MRF Team a győzelem mellett Simone Campedelli és Tania Canton hetedik, valamint Herczig Norbert és Igor Bacigál nyolcadik helyét is elkönyvelhette az Azori-szigetek Rallyn.  

Friss