2024. március 29. 12:49

KezdőlapERCArmstrong a hetedik lett volna a Rally3-as Fiestával 

Armstrong a hetedik lett volna a Rally3-as Fiestával 

-

Jon Armstrong csak tesztelni ment az Azori-szigetek Rallyra, azonban elképesztően gyors volt így is, ha nincs műszaki hibája, a hetedik helyen zárhatta volna a Rally Európa-bajnokság második futamát. 

Jon Armstrong idén a Junior WRC-ben versenyez, és a WRC szünetében rajthoz állt az Azori-szigetek Rallyn, hogy tanulja a Ford Fiesta Rally3-as autót. 

A brit versenyző már a rally első szakaszán az abszolút kilencedik időt autózta, majd egy vízátfolyás után műszaki hiba miatt kénytelen volt kiállni. Vasárnap visszatérve hét szakaszból ötön sikerült Top10-es eredményt elérnie a sok Rally2-es autó között, és ha nincs a műszaki hiba, még a verseny hetedik helyét is megszerezhette volna, annak ellenére, hogy vasárnap fékhibája is volt. 

“A verseny utolsó napja nagyon jól sikerült – mondta a brit versenyző az ERC hivatalos oldalának. – Akkor is voltak műszaki hibáink, de összességében ez egy pozitív hétvége volt, még úgy is, hogy eredményünk nem olyan lett a szombati műszaki hiba miatt, mint amire számítottunk. Vasárnap a Sete Cidades szakasz második teljesítésénél egy sziklának értünk, és eltörtük az egyik féktárcsánkat. Az utolsó szakaszon három fékünk működött csak, de szerencsére sikerült a célba érés.” 

Armstrong szerint az Azori-szigetek Rally szakaszai feküdtek az autónak. 

“A Rally3-as autó nagyon jó, de nincs olyan erős, mint egy Rally2-es autó. Ezért igyekeztünk a lendületünket megőrizni. Az autó előnye, hogy keskenyebb, mint a Rally2-es autó, így a szűk szakaszokon, kanyarokban gyorsan lehet vele közlekedni.” 

A Rally3-as Ford nagyjából 235 lóerős, míg egy Rally2-es autó ezzel szemben 280 lóerő körül mozog. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss