2024. március 28. 20:19

KezdőlapERCSimon Wagner először állt dobogóra az Eb-n 

Simon Wagner először állt dobogóra az Eb-n 

-

Az osztrák Simon Wagner az Azori-szigetek Rallyn megszerezte első dobogós helyezését a Rally Európa-bajnokságon, annak ellenére, hogy nem számított ilyen jó szereplésre. 

Simon Wagner Gerald Winter navigálásával a harmadik helyen zárta a portugál Azori-szigetek Rallyt, melyen első szakaszgyőzelmét is elérte egy Skoda Fabia Rally2-vel. 

“Még most is hihetetlen, hogy dobogón végeztünk – mondta Simon Wagner az ERC hivatalos oldalának. – Csodálatos munkát végzett a csapat és a navigátorom, Gerald is az egész hétvége során. Nem hittem volna, hogy murván feltudjuk venni a tempót az Eb élmezőnyével az első nemzetközi versenyen Rally2-es autóval.” 

Az osztrák versenyző meglepődött szakaszeredményein. 

“Kissé meglepőek voltak a szakaszeredményeink, de sikerült teljesen probléma nélkül vezetnünk, ami valószínűleg a jó eredményeket okozta. Csak a saját tempómat és feladatomat végeztem, ami elég volt a dobogós eredményhez. A szombat tökéletesen sikerült, míg vasárnap kicsit küzdöttem a gyors szakaszokon. Tudom, hogy még több murvás tapasztalatra van szükségem, hogy megközelíthessem aszfaltos tempómat.” 

Simon Wagner 2016-ban a cseh Barum Rallyn debütált az ERC mezőnyében, majd 2020-ban a Rally Hungaryn indult először összkerék-hajtású autóval a kontinens-bajnokságon. 

Azori-szigeteki eredményével a Rally Európa-bajnokság hetedik helyén áll Wagner a Kanári-szigetek Rally előtt, ahol ugyancsak indulni fog május 12-14. között. 

A portugál verseny a 13. ERC futama volt az Osztrák Rally Bajnokság tavalyi győztesének. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss