2024. április 19. 03:50

KezdőlapERCSesks további versenyeken indul az Eb-n 

Sesks további versenyeken indul az Eb-n 

-

Martins Sesks elképesztő tempóját a Fafe Rally és a Kanári-szigetek Rally után további Rally Európa-bajnoki versenyen mutatná meg a Rally2-es Kittel szerelt Skodával. 

A 22 éves lett Martins Sesks idén ült bele először a Rally2-es kittel szerelt Skoda Fabiába, mellyel az Eb szezon előtt a lett Sarma Rallyn a lett értékelés ötödik helyét szerezte meg, majd az ERC szezonnyitó Fafe Rallyn a hetedik, az Azori-szigetek Rallyn pedig a 10. helyen ért célba. Utóbbin pedig az ERC Open kategóriát is nyerte.

Az első két Eb futam végéig még nem döntött Sesks a csapatával az idei programról, most azonban arról beszélt az ERC hivatalos oldalának, hogy szívesen indulna további Eb futamokon az ERC Open kategóriában. 

“Szinte biztos, hogy indulunk a Kanári-szigetek Rally is májusban – mondta a fiatal lett versenyző. – Még nem tudjuk a verseny részleteit, de szinte biztosan ott leszünk. Az első két versenyen való indulást sikerült összehozni, így bízom abban, hogy folytatni tudjuk a versenyzést. Van még kis idő a Kanári-szigetek előtt, ezért igyekszünk mindent a helyére tenni.” 

Sesks persze szeretne igazi Rally2-es autóval is indulni, azonban a szezon előtt még összkerék-hajtású autóval sem volt nagy tapasztalata. 

“Nyilván foglalkoztat az indulás egy Rally2-es autóval is, de az Azori-szigetek Rallyra is kevés tapasztalattal érkeztünk, ami az összkerék-hajtást illeti. Szerintem a Lengyel Rallyn és a Liepaja Rallyn is versenyképesek lehetnénk akár a Rally2-es Kittet használó autóval, akár Rally2-sel autóval indulunk.” 

A Rally2-es Kittel szerelt versenyautó mintegy 30 lóerővel kevesebbel rendelkezik, mint a Rally2-es.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss