2024. április 18. 13:52

KezdőlapERCA sziklafal volt az erősebb Wagner autójánál

A sziklafal volt az erősebb Wagner autójánál

-

Kiesett a Kanári-szigetek Rallyt az első gyorsasági után vezető Simon Wagner és Gerald Winter, akik a harmadik gyorsaságin sziklafalnak ütköztek. A baleset miatt előbb megállították, majd később törölték is a szakaszt. 

Az osztrák Simon Wagner és Gerald Winter nyerte a Kanári-szigetek Rally prológját, így csütörtök este még vezették a versenyt. Pénteken az első szakaszon visszaestek ugyan a hetedik helyre, de még így is biztató versenyük volt.

A harmadik gyorsaságin azonban egy jobbos kanyarban megcsúszott Skoda Fabia Rally2 evójuk és az autó bal elejével egy sziklafalnak ütköztek. A futómű sérülés miatt mozgásképtelenné vált autó keresztbefordulva blokkolta a szűk hegyi utat. 

A személyi sérüléssel nem járó baleset miatt Grzegorz Grzyb és Nil Solans is megállapított időt fognak kapni, miután megállni kényszerültek Wagner Skodája miatt. 

A szakaszon csak négyen értek célba, a megállításig, köztük Luis Monzón volt a leggyorsabb, majd Yoann Bonato 6,2, Enrique Cruz 7,2, Efrén Llarena pedig nyolc másodperccel volt lassabb.

A szakaszt végül a mentés miatt törölni kellett.

Pénteken még négy gyorsasági vár a mezőnyre nyárias, napsütéses időben, de némi eső sem kizárt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss