back to top
2024. május 21. 02:45

KezdőlapERCGyőzelemmel ünnepli 100. futamát a Suzuki 

Győzelemmel ünnepli 100. futamát a Suzuki 

-

A Kanári-szigetek Rally volt a Suzuki történetének 100. Rallyversenye, mely után győzelemmel ünnepelhet, miután Joan Vinyes és Jordi Mercader megnyerte az ERC Open kategóriát. 

A Rally Európa-bajnokság harmadik versenye, a Kanári-szigetek Rally volt a Suzuki 100. futama, melyen csak célba kellett érnie valamely ERC Open kategóriában induló versenyzőnek, hogy győzelemmel ünnepelhessen a japán gyártó. 

A kategóriában a spanyol Alberto Monarri-Carlos Cancela és az andorrai-spanyol Joan Vinyes-Jordi Mercader kettős állt rajthoz egyaránt Suzuki Swift R4lly S típusú autóval. 

A csütörtöki szuperspeciálon még a spanyol páros kezdett szakaszgyőzelemmel, pénteken az első szakaszon azonban már az andorrai-spanyol kettős állt a kategória élére, és miután a negyedik szakaszon Monarriék kiállni kényszerültek végül simán, 48:02,4 perc előnnyel nyertek Vinyesék a szombaton visszaálló spanyol riválisaik előtt. 

A Suzuki azonban nemcsak a Rally Európa-bajnokságon állt rajthoz korábban, hiszen a 2008-as Rally Világbajnokságon gyári csapattal voltak jelen Suzuki SX4 WRC-vel és finn Toni Gardemeister-Tomi Tuominen és svéd Per-Gunnar Andersson-Jonas Andersson kettőssel a gyártók bajnokságában az ötödik helyet szerezték meg a Citroen, a Ford Abu Dhabi, a Subaru és a Stobart VK Ford csapat mögött és a Munchi’s Ford csapat előtt. 

Az egyéni bajnokságban PG Andersson volt a sikeresebb, aki 12 ponttal a bajnokság 12. helyén, míg Gardemeister 10 ponttal a 13. helyén zárta a szezont. 

Friss