2024. március 28. 13:41

KezdőlapERCLlarena: A dobogó egy újabb lökés a bajnoki cím felé 

Llarena: A dobogó egy újabb lökés a bajnoki cím felé 

-

Efrén Llarena a Kanári-szigetek Rallyn megszerzett dobogó eredménnyel átvette a bajnokság első helyét Armindo Araújotól, így most ő van a legközelebb az Európa-bajnoki címhez. 

Efrén Llarena az Azori-szigetek Rally győzelme után a Kanári-szigetek Rallyn is dobogóra tudott állni, miután holtversenyben zárt a francia Yoann Bonatoval, azonban a második szakaszon elért jobb eredményének köszönhetően a spanyol versenyzőé lett a második hely. 

A második helyezéssel az MRF Team versenyzője 5 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Fafe Rallyn és a hétvégén is győzelmet arató Nil Solans előtt. 

“Tudtuk, hogy nehéz versenyünk lesz itt, de mindent megtettünk a jó eredmény érdekében – mondta Efrén Llarena a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – Yoann Bonato nagyszerű versenyzést mutatott be, de azt hiszem, mi is jó versenyen vagyunk túl. Ez az MRF számára az első dobogós eredmény aszfalton, ami nagyon fontos volt.” 

A spanyol versenyző az Azori-szigeteken az utolsó szakaszon szerezte meg a győzelmet, most pedig szintén a Power Stage-en érte be Bonatot, azonban most visszafogottan vezetett a záró szakaszon. 

“Hogy őszinte legyek, jó eredmény lett volna számomra a harmadik hely is, csak a bajnoki pontok megszerzésére törekedtem. Gyorsan vezettünk a Power Stage-en, de nem mentünk határon. Talán 95%-on mentünk, annak érdekében, hogy ne hibázzunk. Nem stresszeltem a második hely megszerzése miatt, csupán gyorsan, de óvatosabban vezettünk. Most vezetjük a bajnokságot, és Lengyelországban, valamint Lettországban is jól működhetnek az MRF gumijai, de a sikerhez gyorsnak kell lennünk.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss