2024. április 20. 08:51

KezdőlapERCÍgy csinált rossz emlékből jót Bonato

Így csinált rossz emlékből jót Bonato

-

Yoann Bonato rossz emlékekkel érkezett a Kanári-szigetek Rallyra a tavaly évet követően, azonban idén már sokkal jobb hangulatban távozott a versenyről. 

Tavaly Yoann Bonato egyszerűen nem találta a tempót a Kanári-szigetek Rally szakaszain, nem tudott a legjobb ötbe kerülni, majd az utolsó napon egy balesettel ért véget a versenye. 

Idén azonban nagyot változott a helyzet, hiszen már az első naptól kezdve a dobogóért tudott harcolni és bár szakaszt nem tudott nyerni, ráadásul az utolsó szakaszon beérte Efrén Llarena is, és a szabályok alapján a holtverseny azt jelentette számára, hogy a harmadik helyen zárt, míg spanyol riválisa a második lett, mégis sokkal jobban megkedvelte a szakaszokat. 

“Most már őszintén megmondva azt gondolom, hogy a világ legjobb aszfaltos pályái vannak a Kanári-szigeteken – mondta a francia versenyző a Rally Európa-bajnokság hivatalos oldalának. – A verseny szakaszai egyszerűen tökéletesek, szerintem még Franciaországban sincsenek ilyen jó pályák. A tavalyi versenyen nagyon sokat küzdöttünk, az idei verseny azonban sokkal jobb volt. Idén sokkal elégedettebbek voltunk az autóval, meg minden mással is. Jövőre pedig még jobb lehet.” 

A francia versenyző, aki pénteken ünnepelte 39. születésnapját, elárulta, hogy a nagyon csúszós Power Stage-en nehéz volt gyorsnak lenni. 

“Az utolsó szakasz nagyon nehéz volt. Rendkívül csúszóssá tette a pályát a csepegő eső, különösen a cél előtt. Ha ehhez még a meleget is hozzávesszük, nem volt könnyű harcolni. Összességében mindent megtettünk és a legjobb munkát végeztük.” 

Yoann Bonato a Lengyel Rallyn nem áll rajthoz, de tervei szerint a lett Liepaja Rallyn ismét visszatér a Rally Európa-bajnokság mezőnyébe. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss