2024. március 29. 11:37

KezdőlapERCSolanst az utolsó pillanatban, a Hyundai húzta ki a bajból

Solanst az utolsó pillanatban, a Hyundai húzta ki a bajból

-

Nil Solans hiába nyerte meg mindkét idei Rally Európa-bajnoki futamát, továbbra is anyagi problémával küzd. A Lengyel Rallyn való indulását az utolsó pillanatban sikerült véglegesítenie, így azonban autót és csapatot is vált a murvás versenyre. 

Nils Solans már a Fafe Rally előtt úgy állt rajthjoz, hogy bízott benne egy jó eredménnyel sikerült megfelelő támogatót találnia az idei Rally Európa-bajnoki programjához, és bár a szezonnyitón gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, az Azori-szigetek Rallyt kihagyni kényszerült a pénzproblémák miatt. 

A spanyol versenyző ezt követően a Kanári-szigetek Rallyn visszatért az Eb-re és újabb győzelmet aratott, a kellő anyagi hátteret azonban még így sem tudta előteremteni és a Lengyel Rally előtti kedden sikerült véglegesítenie, hogy a negyedik versenyen is rajthoz tudjon állni. 

A 30 éves pilóta és navigátora, Marc Martí végül így a lengyel Kowax Racing Hyundai i20 N Rally2-es autójával áll rajthoz a hétvégén a Volkswagen Polo GTI R5öt lecserélve. 

“Őrült napok vannak mögöttünk – mondta Nil Solans, aki mindössze 5 pontos hátrányban van a bajnokságban honfitársa, Efrén Llarena mögött. – A legnagyobb problémát az okozza, hogy próbálok ésszel gondolkozni és nem szeretném a bakban lévő összes pénzemet elkölteni a versenyzésre.

Lengyelországra elég lett volna, de akkor a többi versenyen már nem indulnánk. Az utolsó pillanatig dolgoztunk a lengyel induláson és végül sikerült a Hyundai segítségét megnyernünk. Megegyeztünk, hogy a Kowax Racinggel indulunk a lett Liepeja Rallyn is. Örülök, hogy újra versenyezhetünk és ismét van esélyünk a bajnoki címért harcolni.” 

Solans már a tavalyi Rally Hungary-n is Rally2-es Hyundaijal indult volna, azonban ez végül meghiúsult. 

“Akkor egy elektromos hiba miatt végül egy szakaszon sem tudtunk elindulni, így csak néhány kilométert vezettem és soha nem versenyeztem még vele. A Lengyel Rally nagyon jó lehet számunkra, mert nagyon gyors pályái vannak, amik fekszenek nekem. Az esély meg lesz a jó eredményre, csak az autóhoz kell minél előbb hozzászokni.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fiaerc.com

Friss