2024. április 24. 17:55

KezdőlapERCLászló Martin idei legjobb eredményét érte el a Lengyel Rallyn 

László Martin idei legjobb eredményét érte el a Lengyel Rallyn 

-

A Kanári-szigetek Rally hetedik helye után László Martin és Berendi Dávid a hatodik helyen ért célba a Lengyel Rally junior mezőnyében. 

A szezonnyitó Kanári-szigetek Rally után igen népes mezőny indult a Lengyel Rally ERC4 Junior mezőnyében, ahol 15-en álltak rajthoz. A kategóriában ismét szoríthattunk magyar indulónak, László Martinnak és Berendi Dávidnak, akik egy Renault Clio Rally4-gyel küzdöttek meg a bajnoki pontokért. 

László
Fotó: Josef Petru

A szezonnyitó hetedik helye után Lászlóék az első napot a hetedik helyen zárták, amit a második napon tovább tudtak javítani és végül a hatodik helyet szerezték meg, így idei legjobb eredményükkel zártak. 

„Nagyon kemény verseny volt és nagyon kemény ellenfeleink vannak – mondta Berendi Dávid a verseny végén a RallyCafe.hu-nak. – A pályák körröl-körre semmisültek meg szószerint, amit nehéz megszokni és nehéz elhinni, hogy a kocsi kibírja. De karc nélkül behoztuk az autót pontszerző helyen és szereztünk power pontokat is az ötödik idővel, amivel teljesítettük a célt és elégedettek vagyunk! Nagyon köszönjük a csapatnak a munkát és mindnekinek aki szurkolt nekünk!”

A győzelemért a francia Laurent Pellier és a finn Toni Herranen csatáztak és végül a francia versenyző a Kanári-szigetekhez hasonlóan Lengyelországban sem talált legyőzőre. A második helyen Herranen 10,1 másodperc, a harmadikon pedig Óscar Palomo 1:16,3 perc hátránnyal ért célba. 

László
Fotó: Josef Petru

László Martinék a junior mezőny hatodik helye mellett az ERC4 kategóriában a nyolcadik helyen értek célba. 

A junior bajnokság három hét múlva a lett Liepaja Rallyn folytatódik, László Martinék előtte azonban a Mecseken is megmutatják tempójukat.

Eredmények

Friss