2024. április 19. 12:36

KezdőlapERCÉrdi a gázt is kiakasztotta

Érdi a gázt is kiakasztotta

-

Három gyorsasági szakaszból kettőt nyert ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán a Mecsek Rally historic értékelésének a szombati napján, amivel 15-ről 25 másodpercre növelték előnyüket Ville Silvasti és a Kalle Rovanperä egykori navigátora, Risto Pietilainen előtt.

Három gyorsasági szakaszt kellett teljesítenie a historic mezőnynek a szombati első körben. A mindneki számára új Hatos–Trefortpusztát, és a két klasszikust, Árpádtető–Orfűt  valamint Hetvehely–Golgotát.

A péntek esti szakaszok után ifj. Érdi 15 másodperc előnnyel vezette az Eb-mezőnyt. Bár úgy nyilatkozott, hogy az előnye beosztására törekszik, a szombati első két szakaszt megnyerte, a harmadikon pedig második időt autózott, amivel előnyét 25,4 másodpercre növelte.

Az egyetlen riadalom az volt Érdiéknél, hogy Árpádtetőn fennakadt a Ford Sierra RS Cosworth 4×4 gázpedálja, de úgy tűnik, a hibát sikerült orvosolniuk.

A finn Silvasti–Pietilainen páros 25,4 másodperc hátránnyal áll a második helyen. Mads Myrsell Ford Sierrával 1:26,3 hátránnyal őrzi a harmadik helyet, míg Karl Wagner a Porschével további hat másodperccel következik.

A pályákat és az autót is csodálatosnak minősítette az olasz Zippo, aki tegnap 2 perc 10 másodpercet veszített az Audi quattro kardán problémája miatt. Ma azonban nagyon elemében volt, a nyolcadik helyről az ötödikre jött fel három szakasz alatt.

A magyar értékelést szintén ifj. Érdi vezeti. A Kalapács testvérek magabiztosan tartják a második helyet az Opel Kadettel.

A dobogón azonban változás történt Zsírpapa a mai harmadik szakaszon átvette a harmadik helyet Csukovicstól.

Délután ugyanezt a három pályát teljesíti még egyszer a mezőny.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss