2024. április 26. 05:23

KezdőlapERCBasso szó szerint a célba esett 

Basso szó szerint a célba esett 

-

A Róma Rally első vasárnapi szakaszán Giandomenico Basso a cél előtt pár tíz méterrel vesztette uralmát autója fellett, majd szinte a célba esett. 

A Róma Rally vasárnap egy 6,72 km-es szakasszal kezdődött, melynek végén egy hosszú jobb kanyart egy rövid egyenes, majd egy rövid jobb kanyarból egy tempós bal követett a cél előtti rövid egyenes előtt. 

A hatodikként rajtoló Giandomenico Basso pedig a tempós bal kanyarban megcsúszott, majd lement az út melletti füves részre, ahol még inkább megcsúszva tért vissza az útra, a célba érés előtt pedig megszakadt a WRC+ képe, melyen az utolsó pillanat az volt, ahogy a kétszeres Európa-bajnok egy domboldal felé sodródik, majd egy kőkerítésnek ütközik. Az olasz versenyző ezt követően célba tudott érni, azonban autója annyira megsérült, hogy az FIA nem engedélyezi a verseny folytatását.

A videó itt tekinthető meg.

Ezt követően azonban az időmérés a cél előtti részen megszakadt és csak később tudták ismét helyreállítani. 

Bassot követően több autó is megcsúszott és kissé lement a füves területre, de mindenkinek sikerült a célba érés. 

A szakaszon Andrea Crugnola szakaszgyőztesként 10,9 másodpercre növelte előnyét Damiano De Tommaso előtt. 

Csomós Miklós és Nagy Attila a szakaszt követően a 11. Helyen állnak, míg Herczig Norbert és Czakó Janek az Eb 12. helyén állnak. 

Vasárnap már sajnos nem tud autóba ülni László Martin és Berendi Dávid, akik a szombati utolsó szakaszon a cél előtt vesztették a Renault fékerejét, ami miatt egy nagy szakadékba estek, ahonnan csak különleges daruval lehet majd kiemelni az autót. A versenyzők nem sérültek meg, és az autón is csak kisebb sérülések keletkeztek. 

Herczig Patrik és Varga Kristóf azonban folytatják szereplésüket. 

A délelőtt folyamán még két szakasz vár a mezőnyre. 

Friss