2024. április 26. 12:28

KezdőlapERCÓriási lehetőség a versenyzőknek, csemege a szurkolóknak

Óriási lehetőség a versenyzőknek, csemege a szurkolóknak

-

A versenyzőknek óriási lehetőségként írta le Ian Campbell, a Rally Európa-bajnokság menedzsere, hogy a Spanyol Rallyn az Eb és Vb mezőny is együtt áll rajthoz. 

Mint arról beszámoltunk a Spanyol Rally fogja lezárni az idei Rally Európa-bajnokságot, így a kontinensbajnokságban indulóknak módjuk lesz, hogy gyorsaságukat összemérjék a Rally Világbajnokságon indulókéval. 

Ian Campbell szerint ez óriási lehetőséget jelent a versenyzők számára. 

“Nagyon izgatottan jelentettük be a Spanyol Rallyt a szezonzáró Eb futamként – mondta a Rally Európa-bajnokság menedzsere. – Az Eb mindig is elkötelezett volt a fiatal tehetségek felderítésében és számukra mindig lehetőséget adott a bizonyításra. Az idei szezonzáró pedig jó lehetőség lesz, hogy a vb-n indulók gyorsaságával összemérjék tudásukat. A spanyol szervezők pontosan tudják, hogy mi kell a két bajnokság közös futamának lebonyolításához, ezért biztosak vagyunk a rendezvény sikerében.” 

“Ennek a versenynek minden korábbinál nagyobb hatása lesz – mondta Josep Mateu, a versenyt rendező RACC elnöke. – Ez a versenyzőknek és a szurkolóknak is hatalmas csemege lesz, hiszen a világ két legerősebb mezőnye mérheti össze tudását.” 

Az Európa-bajnoki mezőny a verseny szombat estig tartó részén lesz látható, míg a világbajnoki mezőny vasárnap fejezi be a hétvégét. 

Friss