2024. április 26. 17:53

KezdőlapERCAz ERC Junior cím is eldőlt a Barumon

Az ERC Junior cím is eldőlt a Barumon

-

A Laurent Pellier – Marine Palumourgues páros lett az ERC Junior bajnok 2022-ben. Az Opel Corsa Rally4-gyel versenyző duó a Barum Rallyn nyert, ezzel dőlt el a bajnoki cím.

A Kanári-szigeteken, Lengyelországban, Olaszországban és Csehországban is első lett Pellier, akinek ez volt az utolsó lehetősége, hogy megszerezze a címet, mert jövőre már túlkorosnak számít. Az ERC Junior bajnokságban azok indulhattak ebben a szezonban, akik 2022. január 1-én 27 évesek vagy annál fiatalabbak voltak. A francia versenyző 1995. áprilisában született, ezzel éppen megfelelt a feltételnek.

Pellier stílusosan szerzezte meg a bajnoki címet. A második gyorsaságin élre állt a Barumon és csak az ötödik gyorsaságin engedte ki a szakaszgyőzelmet a kezéből, így a végén több mint másfél perces előnnyel nyert. Az év végi elsőségért Oscar Palomoval harcolt, de a spanyol csak harmadik lett a hétvégén, és ezzel dőlt el a bajnokság, függetlenül az utolsó versenytől.

„Nagyon nehezek voltak a körülmények és ez talán még értékesebbé teszi a győzelmet. Őrület, hogy bajnokok lettünk. Nagyon köszönöm az Opel Motorsportnak, hogy ilyen remek munkát végeztek, az Opel Corsa Rally4 minden körülmények közt csodálatos volt” – mondta az ERC Junior bajnok.

Pellier
Foto: @World / Red Bull Content Pool

Érdekes, hogy Pellier sikerre vitte a Corsát, hiszen maga az autó nem igazán sikertörténet. Az ewrc adatbázisa szerint mindössze 41 ilyen autó készült el, és a komolyabb versenyeken kizárólag Pellier tudott vele nyerni.

Laurent Pellier sikere nem meglepő, ha tudjuk, hogy három francia bajnoki címe van a kisebb kategóriákban, tavaly pedig megnyerte az Opel e-Rally Kupát. 2016-ban Korzikán a JWRC értékelésben megnyerte a versenyt, akkor Citroen DS3-mal versenyzett.

Pellier
Foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Forrás:fiaerc.com

Friss