2024. április 16. 15:11

KezdőlapERCKristensson teljes Eb szezonon dolgozik 

Kristensson teljes Eb szezonon dolgozik 

-

A Junior Világbajnokság 2020-as világbajnoka, Tom Kristensson idén csak néhány Rally Európa-bajnoki futamon tudott indulni, de azon dolgozik, hogy jövőre már teljes szezont teljesítsen. 

Tom Kristensson 2020-ban megnyerte a Junior Világbajnokságot, majd tavaly a WRC2-ben indult öt futamon az M-Sport csapatával, mellyel a bajnokság 15. helyén zárt 13 pontot gyűjtve. 

A svéd versenyző idén már több bajnokságban is rajthoz állt, a Lengyel Rally Bajnokságot vezeti két győzelemmel, de indult két cseh futamon is, valamint három Rally Európa-bajnoki versenyen. 

Kristensson az Eb-t Lengyelországban kezdte, ahol második helyen ért célba, azonban Lettországban csupán 12., Csehországban pedig 25. lett.  

Jövőre azonban az Eb lehet a fő prioritás.. 

“Szeretnénk jövőre megtenni a következő lépést – mondta a svéd versenyző az Eb hivatalos oldalának. – Szeretnénk teljes szezont menni az Eb-n, de egyelőre még semmi nem dőlt el. Volt néhány jó tárgyalás, és sok mindent megbeszéltünk már a következő évre, de a jelenlegi Svédországot és a világot is sújtó válság nehezíti a dolgunkat. Azt gondolom, hogy sok cégre nehéz időszak vár. Senki sem tudja, hogy mi fog történni egy hónap múlva, azt pedig végképp, hogy mi lesz fél év múlva. Jelenleg 50-50%, hogy sikerül-e véghez vinni a terveinket.” 

Kristensson számára már az idei év sem a tervek szerint alakult. 

“Eredetileg két svéd bajnokin szerettünk volna idén indulni, ami mellett három Eb és egy vb futam volt a terv. Szerettem volna hat versenyt probléma nélkül teljesíteni. Most azonban úgy tűnik, hogy idén 16 versenyen sikerül indulni és ötször tudtam nyerni. A nemzeti bajnokikon való indulás sokat segít a fejlődésben, mert olyan helyi versenyzőkkel kell harcolnunk, akik ismerik a pályákat. A fejlődés pedig az Eb-n is meglátszott, mert jó volt a tempónk. Elégedett vagyok az idei fejlődéssel.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss