2024. április 19. 13:00

KezdőlapERCLászló Martinék kilométert gyűjtenek és figyelik a WRC2-t 

László Martinék kilométert gyűjtenek és figyelik a WRC2-t 

-

László Martin és Berendi Dávid kilométergyűjtés céljával áll rajthoz a Rally Európa-bajnokság szezonzáró versenyén. A Spanyol Rallyn a Rally Világbajnoki mezőnnyel szerepelnek a kontinensbajnokságon indulók, így jó lehetőség lesz az eredményeket összemérni a két mezőnyben. 

Mindössze 21 nevezés érkezett az Eb mezőnybe a Spanyol Rallyn, azonban köztük olyan versenyzők szerepelnek, mint a már idei bajnok Efrén Llarena, a második helyért küzdő Javier Pardo, vagy éppen a francia Yoann Bonato. 

“Elég kevesen neveztünk az ERC-ben erre a versenyre – mondta László Martin a RallyCafe.hu-nak. –Azonban akik itt vannak, ők mind nagyon gyorsak. Nekünk még nagyon kevés a tapasztalatunk a Skodával, ezért most is a kilométereink gyűjtése az elsődleges cél.” 

László Martint szerda este sikerült elérnünk, a pályabejárás végén. 

“Ma egésznap a pályákat jártuk, reggel 8-kor kezdtünk és most este 7 órakor több mint 600 kilométernél járunk, de még vissza kell menni Salouba, ami még 30 kilométer. Két pályát még nem láttunk, de az biztos, hogy az eddigiek bekerülnek a kedvenceink közé! Nagyon nagy a tapadás, vannak nagyon tempós részek, és van, ahol 8 kilométeren keresztül nincs egyenes.” 

Az Eb mezőny számára jó lehetőség ez a verseny, hogy összehasonlítsák eredményeiket a WRC2-ben indulók eredményeivel. Így tesz a magyar páros is. 

“Figyelni fogjuk a WRC2-ben indulók eredményeit is. Kíváncsi vagyok hozzájuk képest hol tartunk. A második körben szeretnék olyan időket menni, mint amit ők elsőre tudnak. Tudva azt, hogy már sokszor mentek ezen a versenyen és közülük sokan gyári pilóták.”  

Az Eb szezonzáróra egy komoly teszttel készültek Martinék, ami arra is jó volt, hogy ismét autóba üljenek. 

“Kedden egy nagyon jó teszten vettünk részt. Két hónapja nem ültem versenyautóban, úgyhogy mind a 30 kilométert nagyon élveztük. Most is, mint mindig, nagyon jó kocsit kaptunk a Topp-Cars Rally Team-től, nagyon várjuk már a rajtot. Kaptunk már pár üzenetet magyaroktól, hogy jönnek ki a versenyre nagyon köszönjük, ha szurkolnak nekünk és várjuk őket a szervízparkban is.” 

A Spanyol Rally Eb mezőnye pénteken és szombaton küzd meg egymással a csütörtöki kvalifikáció után. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss