2024. április 19. 14:20

KezdőlapERCÚjabb részleteket mutatott meg a Skoda az Rally2-es Fabiáról

Újabb részleteket mutatott meg a Skoda az Rally2-es Fabiáról

-

A hónap végén éles versenyen is rajthoz áll az új Skoda Fabia RS Rally2. A futam előtt a versenyautó kommunikációs rendszerérél is megmutatott néhány jó minőségű fotót a gyár sportrészlege.

Bár már nyáron megmutatták, és előfutóként is szerepelt már a Bohemia Rallyn, a SKoda Fabia RS Rally2 valódi bemutatkozása a globális ellátási lánc akadozása miatt csúszik. Addig is a gyár igyekszik fenntartani az érdeklődést, ezért most újabb részleteket is megmutatott az autóról.

Ahogy minden részterületet, a kommunikációs rendszert is továbbgondolták. Megnőtt a központi kijelző mérete, így jobban áttekinthetőek a szenzorok adatai. Érdekes, hogy videolejátszó funkciót is kap a kijelző. Reméljük nem azért, hogy a csúszások alatt se unatkozon a legénység…

Fabia RS
foto: Skoda Motorsport

Megújult a központi vezérlőpanel is, ide integrálták az intercom kezelőszerveit is. Természetesen a megszokott funkciók nem változtak. A korábbi 5×3 gombos panel egy lényegesen egyszerűbb megoldással váltották fel.

Fabia RS
foto: Skoda Motorsport

A sofőr számos funkciót közvetlenül elérhet a kormányon lévő gombok segítségével is, és a motorindító gombot is a kormányba integrálták. Ennek oka, hogy innen gyorsan elérhető, ha például egy kicsúszás után újra kell indítani a motort.

Fabia RS
foto: Skoda Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss