2024. április 25. 13:22

KezdőlapERCHét éve hatalmas magyar siker született Svájcban (videó) 

Hét éve hatalmas magyar siker született Svájcban (videó) 

-

2015-ben a svájci Rally Du Valais versennyel zárult az Európa-bajnokság. Az ERC2-es mezőnyben pedig hatalmas magyar siker született, melynek eredményeként az év végén is magyar versenyző szerezte a bajnoki címet. 

A 2017-es Rally du Valais versenyt a Rally Európa-bajnokság tizedik, utolsó futamaként rendezték meg október 28-31. között. 

Fotó: FIA ERC

Az ERC2-es bajnoki cím pedig éppen a szezonzáró 17 szakaszon dőlt el, amiért Botka Dávid és Szeles Péter, valamint a cseh Vojtech Stajf és Frantisek Rajnoha küzdött meg. A Mitsubishi Lancer Evo IX-cel induló magyar páros a futam előtt 192, míg a subarus cseh kettősnek 185 pontja volt. A svájci versenyen ifj. Érdi Tibor és Patkó Gergely volt a kategória harmadik indulója.

Fotó: FIA ERC

Az aszfaltos versenyen Botkáék esélyt sem adva cseh riválisuknak, végig vezetve szerezték meg a győzelmet, míg Stajf az utolsó szakaszon műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, így Érdiék zártak a Mitsubishi Lancer Evo X-zel a második helyen. A kettős magyar siker mellett Botkáék megnyerték az ERC2-es bajnoki címet is, míg Érdiék a negyedik helyen zártak.

 

Friss