2024. április 25. 02:46

KezdőlapERCLászló Martin elégedett az idei szezon végén

László Martin elégedett az idei szezon végén

-

László Martin az idei Rally Európa-bajnokságon Renault Clioval kezdett, majd év végén Rally2-es Skodára váltott és a legjobb magyar futameredményt érte el a Spanyol Rallyn negyedik helyen zárva.

László Martin Berendi Dávid navigálásával idén négy versenyen Rally4-es Renault Clióval állt rajthoz, hogy az ERC4 Junior bajnokságban harcoljon.

A Kanári-szigeteken és Lenygelországban elért nyolcadik hely, valamint a Lettországban és Rómában történt kiesés után azonban már a Topp-Cars Rally Team Rally2-es Skodájával indult a Barum Rallyn és Spanyolországban, hogy előbb a hetedik, majd a negyedik helyen érjen célba az Eb értékelésben.

“Nehéz összefoglalni ezt az évet – mondta László Martin az ERC hivatalos oldalának. – Sok csalódás ért minket a Clióval, majd kategóriát váltottunk és a Skodával mutatott tempónkkal már elégedettek lehettünk. Úgy gondolom, hogy sokat fejlődtem az itiner írás, valamint az autóbeállítás terén. Sokkal jobban tudok kommunikálni a mérnökökkel az autóról. Soha nem könnyű szezon közben autót váltani, de egy jó autót kaptunk a Topp-Carstól, akik sok jó tanáccsal is elláttak. Mindez könnyebbé tette a váltást.”

A pécsi versenyző szeretné 2023-ban is a Skodával folytatni karrierjét.

Fotó: @World Red Bull Content Pool

“A jövőt illetően még nem tudjuk, hogy mi fog történni, de szeretnénk az Eb-n indulni a Skodával, lehetőleg minden versenyen. Ehhez azonban még sokat kell dolgoznunk.”

Friss