2024. április 26. 09:08

KezdőlapERCWagner harcba száll az ERC címért 

Wagner harcba száll az ERC címért 

-

Simon Wagner idén megvédte tavaly megszerzett Osztrák Rally Bajnoki címét, jövőre pedig már az Eb címet szeretné megcélozni, amihez vásárolt egy Skoda Fabia RS Rally2-t. 

Simon Wagner számára igazán jól alakult az elmúlt két év, amikor egymás után megnyerte az Osztrák Rally Bajnokságot. 

A 2021-es és 2022-es öt futamos szezon során tavaly négy győzelmet és egy második helyet, 2022-ben pedig négy versenyen négy győzelmet ünnepelhetett a 29 éves versenyző, így mindkét alkalommal megnyerte a bajnokságot. 

A hazai bajnokság mellett Simon Wagner tavaly még csak a Barum Rallyn állt rajthoz az Eb-n, idén azonban négy futamából kétszer, az Azori-szigeteken és a Barum Rallyn is harmadik lett. 

Az osztrák versenyző 2023-ban már teljes, nyolc futamos szezont szeretne az ERC-ben, ezt pedig a frissen megvásárolt Skoda Fabia RS Rally2-vel tenné meg, amivel a bajnoki cím lesz a cél. Az új autóval, melyet továbbra is a Puskádi János vezette Eurosol Racing Team fog felkészíteni, a Janner Rallyn debütál. 

“Ha jól alakul a következő szezon eleje, akkor szeretnénk teljes szezont menni az Eb-n 2023-ban – mondta Wagner az ERC hivatalos oldalának. – Az első 4-5 futamon biztosan indulunk, ha pedig lesz esélyünk az Eb dobogóra, akkor végig csináljuk a szezont. Azt hiszem, hogy az új autó és a Michelin gumik jó csomagot képeznek.” 

Az ERC szezon a március 10-11. közötti Fafe Rallyval kezdődik. 

Friss