2024. április 25. 15:10

KezdőlapERCA brit bajnok az Eb-n folytatná

A brit bajnok az Eb-n folytatná

-

Osian Pryce idén megnyerte a Brit Rally Bajnokságot, jövőre pedig az Eb-n szeretné folytatni karrierjét. 

A 2022-es Brit Rally Bajnokság hét futama közül négyet megnyert Osian Pryce Volkswagenjével, így megnyerte a bajnokságot. 

A 29 éves versenyző szeretne jövőre előrelépni és néhány ERC futamon indulna. 

“Már régóta próbáltam megnyerni a brit bajnokságot, idén ez végre sikerült – mondta Osian Pryce az ERC hivatalos oldalának, aki a magánéletben családja építőipari cégében dolgozik. – Miután elértem ezt a célt, úgy gondolom, hogy ideje valami újat kipróbálni. Szeretnék előrelépni karrieremben és ehhez az ERC nagyon jó bajnokság lenne. Van néhány jó verseny a bajnokságban. A Fafe Rallyn már indultam korábban R2-es autóval, így ismerem az ottani körülményeket. Szeretnénk természetesen mindehol az élmezőnyben lenni, de az ERC egy másik szint, olyan versenyzők vannak a mezőnyben, akiknek jóval nagyobb a tapasztalatuk.” 

Az Eb-re lépéshez azonban még sok munka vár a csapatra. 

“Jelenleg még nehéz megmondani, hogy sikerül-e az Eb-n indulni, ehhez még sokat kell dolgoznunk, hogy a kellő anyagi hátteret sikerüljön összerakni. Ésszerű lenne ha elsőre nem teljes bajnokságban gondolkodnánk, hanem 3-4 futamban, ahol úgy gondoljuk, hogy jobban teljesíthetünk.” 

Friss