2024. április 19. 18:44

KezdőlapERCIngram: A Junior ERC a legjobb hely a fejlődésre 

Ingram: A Junior ERC a legjobb hely a fejlődésre 

-

A 2019-es Rally Európa-bajnok Chris Ingram 2017-ben megnyerte a Junior ERC bajnokságot, és a brit versenyző szerint pont ez a sorozat a legjobb hely a fiatal versenyzők fejlődésére. 

“A Junior ERC sorozat az a hely, ami tökéletes a fejlődésre és a nemzetközi karrier elkezdésére – mondta Chris Ingram az ERC hivatalos oldalának. – Itt van lehetőség választani a különböző autótípusok között. Amikor én indultam itt, a csapatunk nagyjából édesapámmal és egy szerelővel egészült ki, és így is tudtunk versenyezni. Ebben a kategóriában sikerült egy családi kézben lévő csapattal is komoly bajnokságot nyerni, igazán különleges pillanat volt. A versenyek pedig külön-külön más kihívást tartogatnak, nagy támogatást kapunk a szurkolóktól is.” 

A Junior ERC-ben a JWRC-vel szemben nem csak Rally3-as Forddal lehet indulni, hanem minden Rally4-es és Rally5-ös autó alkalmas a részvételre. 

A 2022-es Junior Európa-bajnok Laurent Pellier volt, aki idén a Junior WRC-ben áll rajthoz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss