2024. március 29. 13:58

KezdőlapERCA finn bajnokkal erősödik az Eb mezőny

A finn bajnokkal erősödik az Eb mezőny

-

A tavalyi finn bajnok, Mikko Heikkila bejelentette, hogy összeállt a kellő költségvetés, így idén a Rally Eb futamain áll rajthoz. 

Mikko Heikkila tavaly két futamot nyerve megszerezte a Finn Rally Bajnokság abszolút bajnoki címét, mindössze 1 ponttal legyőzve a WRC2-es vb címet szerző Emil Lindholmot, és már régóta az Eb szereplést tűzte ki idei céljául. 

A 31 éves pilóta és csapata azonban az utolsó pillanatig kényszerült dolgozni azért, hogy a kellő költségvetés rendelkezésre álljon. 

Végül sikerült az anyagi háttér biztosítása, és a finn versenyző két éves szerződést kötött a portugál The Racing Factory csapattal, ahol egy Skodát fog vezetni. 

“Nagy örömmel jelenthetem be, hogy az Európa-bajnokságon fogok indulni 2023-ban, ami mindenképpen előrelépés lesz karrieremben – mondta Mikko Heikkila. – A The Racing Factory csapat központja lenyűgöző volt, igazi profi csapat, ali várom már, hogy velük versenyezhessek. A szezonnyitón a Rally2 Evó Fabiával veszünk várhatóan részt, de a szezon során szeretnénk az új RS Fabiára váltani.” 

Az ERC szezon márciusban a portugál Fafe Rallyval indul és októberben a Rally Hungary-vel zárul. 

“A szezon során szeretnénk tudásunk legjavát nyújtani, egyértelműen dobogós eredményeket szeretnénk elérni. Aszfalton még további tapasztalatra van szükségünk, erre pedig ugyancsak lesz módunk a sorozatban. Az év elején inkább óvatosabban fogunk versenyezni, majd idővel gyorsulni fogunk.” 

Heikkila számára nem lesz ismeretlen az EB, hiszen 2020-ban és tavaly is elindult a lett Liepaja Rallyn, és 2022-ben a harmadik  helyet szerezte meg. A finn pilóta hét WRC futam tapasztalatát is megszerezte már.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss