2024. április 26. 03:29

KezdőlapERCKözel 30 kilométeres szakasz is lesz a Kanári-szigeteken

Közel 30 kilométeres szakasz is lesz a Kanári-szigeteken

-

Az ERC idei második versenyét a Kanári-szigeteken rendezik, a szervezők pedig már nyilvánosságra hozták a mezőnyre váro szakaszokat. 

A Kanári-szigetek Rallyt csak május 4-6. között, a Rally Európa-bajnokság második versenyeként rendezik, azonban a Todo Sport már felfedte a verseny szakaszait. 

“Kevesebb mint 100 nappal a verseny előtt már be tudjuk jelenteni a Kanári-szigetek Rally szakaszait – áll a szervezők közleményében. – A pályák nagy részét ugyan még titokban tartjuk, de pár részletet már elárulhatunk. A verseny hetében hivatalos teszt, bemutatók és közönségtalálkozó is sorra kerül.” 

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny része lesz egy teljesen új szuperspeciál szakasz Las Palmasban, valamint egy közel 30 kilométeres gyorsasági is. 

A verseny nemcsak az ERC-nek a második futama lesz 2023-ban, de a Spanyol Szuperbajnokságnak is a nyitó futama, ami erős mezőnyt garantál. 

A Kanári-szigetek Rally 2016 óta nélkülözhetetlen az ERC-ben, a hétvége pedig általában sok nézővel és erős mezőnnyel zajlik. 

A verseny legeredményesebb pilótája, Carlos Sainz öt győzelemmel rendelkezik, de az ERC mezőnyben olyan versenyzők is nyerni tudtak, mint Adrien Fourmaux, Pepe López, Nil Solans, vagy Alexey Lukyanuk. 

Tavaly Nil Solans tudott nyerni Efrén Llarena és Yoann Bonato előtt, míg a megyar indulók között Herczig Norbert és Igor Bacigál voltak a leggyorsabbak a 10. helyen zárva. 

Friss