2024. április 20. 17:36

KezdőlapERCCais a Monte dobogója után a Fafe Rallyn szárnyalna

Cais a Monte dobogója után a Fafe Rallyn szárnyalna

-

Erik Cais a Monte-Carlo Rallyn vezette először idei új autóját, a Skoda Fabia RS Rally2-öt, mellyel azonnal dobogón zárt. A cseh versenyző a Fafe Rallyra is hasonló tervekkel készül. 

Erik Cais korábbi Rally2-es Fordját az idei évre a Toksport legújabb Skodájára cserélte, az új autóval pedig a Monte-Carlo Rallyn sikerült megszerezni a WRC2 Challenger kategória harmadik helyét Nikolay Gryazin és Pepe López mögött. 

A cseh versenyző legközelebb a Horvát Rallyn áll rajthoz, ami után az ERC szezonnyitó Fafe Rallyn indul. 

“Nagyon boldog vagyok, hogy az új autóval azonnal sikerült jól szerepelni – mondta Erik Cais az ERC hivatalos oldalának. – Nagyon jó érzés volt az új autóban ülni, a Skoda tökéletesen működött az egész Monte alatt, azonban még hozzá kell szoknom. Nagyszerű cseh versenyzőként cseh autóban ülni. Már amikor először láttam az autót, nagyon örültem, ez pedig csak fokozódott. Az idei Monte-Carlo Rallyn kevés hó volt, de a nagyobb sebesség miatt nagy kihívást jelentett. Nagyon élvezetes verseny volt, már nagyon várom a következő rallyt.” 

Az ERC szezonnyitó lesz az első alkalom, amikor Cais murván vezetheti a Fabia RS Rally2-öt. 

“A Fafe Rallyn vezetjük majd először az autót murván, ezért elsősorban tapasztalatot szeretnénk ott szerezni, miközben a legjobb eredményért próbálunk harcolni. A portugál versenyt nagyon kedvelem, mert nagyszerűek a pályák és a környezet. Tavaly megtudtam, hogy milyen a tapadás rossz időben a Fafe Rallyn, így már erre is felkészültünk.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss