back to top
2024. május 08. 19:55

KezdőlapERCMax McRae rajthoz áll a Rally Hungary-n

Max McRae rajthoz áll a Rally Hungary-n

-

Idén visszatér a McRae név a nemzetközi rallysportba, hiszen Max McRae rajthoz áll az ERC Junior versenyein, így a Rally Hungary-n is. 

Alister McRae 18 éves fia, Colin unokaöccse, és Jimmy unokája, Max rajthoz áll az ERC Junior bajnokságban 2023-ban, így folytatva rokonainak sorozatát, akik mindannyian versenyeztek az Eb-n. 

A család legjobb eredményét az ERC-ben Jimmy érte el, aki 1982-ben a bajnokság második helyét szerezte meg. 

Az ERC Junior bajnokság idén hat futamból áll majd, a Lengyel Rallyval kezdődik, és a Rally Hungary-n zárul, így Max hazánkban is rajthoz állhat. 

“A Junior ERC sorozat nagyszerű hely a fejlődésre számomra – mondta Max McRae. – Nagyszerű volt Ausztráliában versenyezni az elmúlt években, de tudom, hogy ha előre szeretnék lépni, akkor Európában kell folytatni a karrierem. Ian Campbellel, az ERC menedzserével beszélve csak tovább erősödött bennem ez az érzés. Nagyon jó versenyek vannak a naptárban, melyek különböző utakon való vezetést jelentenek. Lengyelország és Lettország híres gyors pályáitól egésze a Barum Rally vagy a Róma Rally aszfaltos útjaiig. Nem megfeledkezve a svéd Skandináv Rallyról. Köszönetet kell mondanom minden támogatómnak, akik lehetővé tették számomra az ERC-ben való indulást. Nagyon csábító a bajnokság díja is, melyet szeretnénk megszerezni.” 

A Junior ERC bajnoka 2024-ben rajthoz állhat a Junior WRC-ben. A sorozatban 2023. január 1-jén még 27. életévüket be nem töltött versenyzők indulhatnak Rally4-es és Rally5-ös autóval.

Friss