2024. április 19. 11:53

KezdőlapERCA francia murva bajnok megcélozza az Eb címet

A francia murva bajnok megcélozza az Eb címet

-

Mathieu Franceschi, a tavalyi francia murva bajnokság győztese idén teljes szezont tervez az ERC-ben, ahol akár a bajnoki címet is megszerezheti Skodával. 

Mathieu Franceschi 18 évesen, 2017-ben kezdte rally karrierjét, majd 22 évesen, 2021-ben már rajthoz állt első ERC futamán, a Lengyel Rallyn, ahol az ERC3 második helyét szerezte meg Peugeot-val. 

A fiatal francia versenyző tavaly hazája murva bajnokságában állt rajthoz Skoda Fabia Rally2 evóval, és hat győzelmével a bajnoki címet is megszerezte. 

Jean-Baptiste Franceschi testvére nagy tapasztalattal rendelkezik murván, ezért komoly esélyese lehet az idei murvás ERC versenyeknek, hiszen a 23 éves pilóta teljes szezonra készül Skodával a kontinensbajnokságban. 

A francia sajtó szerint akár az abszolút bajnoki címre is esélyes lehet, ha pedig sikerülne valóban Eb címet szereznie, akkor 2007, Simon Jean-Joseph után születne ismét francia Európa-bajnok. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss